Dikili Belediye Başkan aday adayı Gökmen Ulu: ‘Birlikte üreteceğiz’

Türkiye'nin gözlerini belediye başkan adaylarına çevirdiği şu günlerde dikkat çeken isimlerden biri de gazeteci Gökmen Ulu. "Bugüne kadar toplumun bilgi edinme hakkına hizmet ettim, artık halkıma icraatlarımla hizmet etmek istiyorum" diyen Ulu, memleketi olan İzmir'in Dikili ilçesinde belediye başkanlığı görevine talip oldu. Yaklaşık dört yıldır vatandaşların güçlü teveccühü ile hayallerini birleştirdiğini belirten Ulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra başvuru dosyasını partiye teslim etti. Ulu, anketlerde açık ara birinci çıkacağından kuşku duymadığını, toplumun bütün kesimlerinden destek gördüğünü ve aday olması halinde rekor oy hedeflediğini söyledi.

BİLİM REHBERİM OLACAK
Ulu, "Katılımcı demokrasi ve ortak akla dayalı yönetim şeklini esas alacağız. Bunun için kent konseyini yeniden kuracağım ve geliştireceğim. Mahalle ve köy temsilcilerimiz de dahil edilecek. Adı Dikili Demokrasi Merkezi olacak. Şeffaf yönetim tam da benim işim. Hesap uzmanlarıyla çalışarak belediyede mali disiplini sağlayacağız, gelir kaynaklarımızı artıracağız" dedi.

Ulu, "Turizm hareketinin profesyonelleriyle beraber projelerimizi hazırlayacağız. Dikili turizmin yükselen yıldızı olacak" iddiasını dile getirdi. Dikili'nin tarım coğrafyası olduğunu da vurgulayan Ulu, "Dikili toprağı bereketlidir, mutludur. Üreticilerimizi biz destekleyeceğiz. Tarımsal kalkınma modellerini süratle hayata geçireceğiz. İzmir'de ve dünyada da başarılı modeller var. Örneğin Uruguay'ın Saraysız Başkanı Jose Mujica halkını yoksulluktan tarımla kurtardı" ifadelerini kullandı.

LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİM
Engelliler ve yaşlılar başta olmak üzere birçok sosyal projeyi hayata geçireceklerini açıklayan Ulu, sosyal belediyeciliğin çağdaş örneklerini sergileyeceklerini söyledi. Eğitime dair görüşlerini de dile getiren Ulu, "Çocukların ve gençlerin gelişimine çok önem veriyorum. Laik ve bilimsel temelli eğitim merkezleri kuracağız. Eğitim gönüllüleriyle birlikte fon oluşturarak öğrencilerimize burs sağlayacağız. Sanat merkezi kuracağız. Evlatlarımızın her biri kültür, sanat, spor aktiviteleri içinde ışıldayacak" dedi.

Ulu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Dikili sahilindeki 40 dönüm arsası için eko-köy projesi hazırladığını da sözlerine ekledi.