31 Mart 2019 yerel seçimlerinde %57,7’lik oyla Dikili Belediye Başkanı seçilen Adil Kırgöz, 2 yıllık belediye başkanlığı görevini değerlendirdi.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz 2 yılını değerlendirdi

BİRGÜN EGE

Dikili Belediye Başkan Adil Kırgöz, başkanlık görevinde 2 yılını değerlendirdi. “Birlikte Dikili” ruhuyla çehresi değişen, alt yapısından kent estetiğine ve yeni yüzüne kavuşan, doğası temiz modern bir Dikili hedeflerine kalıcı işlerle devam ettiklerini söyleyen Kırgöz, yeni kimliğine kavuşan Dikili’ye ilçe tarihinde ilklere sahne olacak birçok yatırımı da görev süresinde kazandıracağının altını çizdi.

2 yıldır Dikili'de büyük bir özveriyle çalıştıklarını anlatan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, " 'Birlikte Dikili' diyerek çıktığımız hizmet yolculuğunda iki yılı geride bıraktık. Katılımcı, paylaşımcı bir yerel yönetim anlayışıyla kararlı adımlarla ilerliyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını zorunlu olarak aramıza sosyal mesafe koysa da proje ve hizmet odaklı yolumuza yılmadan devam ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile koordinasyonumuzu her gün geliştirerek dayanışma içinde çalışıyoruz. Başta Başkanımız Sayın Tunç Soyer olmak üzere tüm büyükşehir belediyesi bürokratlarına ve çalışanlarına sizler adına da teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

“ASFALT VE YOL YAPIMLARI”

dikili-belediye-baskani-adil-kirgoz-2-yilini-degerlendirdi-859856-1.

Yol yapım çalışmalarına da değinen Başkan Kırgöz, "Dikili’mizi sağlıklı yollarla buluşturmaya devam ediyoruz. İlçemizin yıllardır kanayan yarası olan hastane yolu olarak da bilinen Salimbey Mahallesi Reyhan Sokak’ta yol genişletme çalışmaları yapıldı. 390 Sokak, Hasan Tahsin Caddesi, Türkeli Sokak, Uğur Mumcu Caddesi ve Bahriye Üçok Caddesi sıcak asfaltla kaplandı. Merkez ve tüm mahallelerimizde kilit parke ve granit taş kaplama çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Sanayi Sitesi’ndeki yol yapım çalışmaları ile esnafımızın yanında olduk. Yeni üretim yolları açıp mevcut yolların sathi kaplamalarını yaparak üretici hemşehrilerimizin yanlarında oluyoruz. Temizlik çalışmalarını kırsal mahallelerimizde de sürdürüyoruz" dedi.

“YENİ SOSYAL YAŞAM ALANLARI KAZANDIRIYORUZ”

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Dikili bırakmak için yeni yaşam alanları kazandırdıklarını kaydeden Başkan Kırgöz, " Eski parklarımızı revize ediyor, yenilerini de ilçemize kazandırıyoruz. Bu kapsamda 15 yeni parkı ilçemize kazandırırken, 18 mevcut parkın düzenlemesini gerçekleştirdik, 22 adet oyun grubunu da çocuklarımızla buluşturduk. Yeşil alanlarımıza da yenilerini ekliyoruz. İlçemizin simgesi haline gelen yıllara yenik düşmüş ve yıkılma tehlikesi olan Olof Palme Parkı’nı yenileyerek modern bir görünüme kavuşturduk. İsmetpaşa Mahallesi Taş Dede Mevkiinde atıl durumda bulunan alana çocuklarımız için futbol sahası ve oyun alanı kazandırdık" ifadelerini kullandı.

“KADINLARIMIZIN YANLARINDAYIZ”

Kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Başkan Kırgöz, " İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Roman Kültür Merkezi ve Kadın Dayanışma Ek Hizmet Binasını faaliyete geçirdik. Konularında deneyimli avukat, sosyolog ve psikolog eşliğinde haftanın iki günü kadınlarımıza sosyal destek hizmeti veriyoruz. 6 adet halı tezgahı alıp köklü bir geçmişe sahip Yağcıbedir halı dokumacılığı kurslarını başlatarak yöresel kültürümüze sahip çıkıyoruz. Yaklaşık bir yıldır devam eden pandemi sürecini atlattıktan sonra kurslarımızı yeniden başlatarak, festival ve kültürel faaliyetler düzenleyerek sizlerle tekrar bir arada olmayı umut ediyoruz" dedi.