Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, plajlara ve koylara özel şirketlerce çökülmesine izin vermediklerini söyledi. Mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Kırgöz, “Plajlarımız halkındır. Kıyılarımızı ranta değil halka açıyoruz” dedi.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz: Kıyıları ranta değil halka açıyoruz

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz görev süresindeki üç yılda yaptığı ve yapacağı projeleri BirGün’e anlattı. 3 yıllık görev sürecinin dolu dolu geçtiğini söyleyen Kırgöz, “Göreve gelirken sıkıntılı bir belediye almıştık. Belediye ekonomik sıkıntı içerisindeydi. Kısa süre içinde bu sorunu çözdük. Daha sonra da seçimden önce söylediğimiz vaatlerimizi yapmaya koyulduk. İlçenin yolları ve altyapısını yeniledik. Yenilemeye devam ediyoruz. İlçemizin su sorunu vardı. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile beraber su hatlarımızda yenileme çalışması yaptık. Tabii bu süreçte ilçemizin bazı sorunlarını pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle çözemedik. Buna rağmen ilçemizin birçok sorununu çözdük” diye konuştu.

Dikili’yi tanıtmak için mücadele ettiklerini söyleyen Kırgöz, şunları dile getirdi: “Dikili’yi kültür-sanatla, sporla, edebiyatla tüm dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Bu süreçte festivaller yaptık. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz festivalleri bu sene yeniden yapacağız. Festivalimize artı olarak bir kitap fuarı da yapmak istiyoruz. Dikili’de yaptığımız festivali Çandarlı bölgemizde de yapacağız. Kültür sanat faaliyetlerimiz için kültür merkezleri kuruyoruz Kent arşivini yeniden oluşturuyoruz. Sporda da yeni tesisler kurmaya devam ediyoruz. Mesela U-19 Dünya Voleybol Şampiyonası bu yıl Dikili’de düzenlenecek. Bu bizim için çok önemli. İlçemizi tüm dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz.”

GEREKENİ YİNE YAPACAĞIZ

Turizm sezonu için hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Kırgöz, geçen yıl özel şirketlerin sahil ve koylara çökmeye çalıştığını fakat belediye olarak bunlara izin vermediklerini söyledi. Kırgöz, “Geçen yıl sahillerimize ve koylarımıza dışarıdan insanlar geldi. Kamyonlarla malzemelerini getirdiler. Kim olduklarını bile bilmiyoruz. Belediye olarak buna izin vermedik. Devlet kurumlarımızdan destek alarak da çöktükleri sahillerimizden bu kişileri söktük attık. Bu yıl böyle durumla karşılaşmak istemiyoruz. Karşılaşırsak da gerekeni yine yapacağız. Koylarımız, plajlarımız halkındır. Ranta değil halka açıyoruz” diye konuştu.

Kırgöz sözlerine şu şekilde devam etti: “Dikili’de 6 tane mavi bayraklı plajımız var. 2 tane daha mavi bayraklı plajımız olacak. Bu sene yerli ve yabancı turistlerimiz için sahillerimiz, tesislerimiz hazır. Yavaş yavaş da olsa turistler gelmeye başladı. Pandemiyle beraber ilçemiz 12 ay hareketliydi. Gelen burada kaldı. Dikili’yi çok sevdi. Bu bizim için mutluluk verici.”

ÜRETİCİLERE SEBZE FİDANI DAĞITIYORUZ

İlçe için tarımın önemine vurgu yapan Kırgöz, “İlçemizin tarımda oturmuş bir düzeni var. Biz de bu düzenin daha iyi olması için elimizden geleni yapıyoruz. Üreticilerin tarım arazilerine giden yolları çok kötüydü. Bunları düzelttik. Bu sayede üreticinin ürünü şimdi daha kaliteli çıkıyor. Ürünü toz görmüyor. Aynı zamanda üreticilere sebze fidanı dağıtıyoruz. Ayrıca Dikili’de balıkçılık çok fazla yapılıyor. Burada balıkçılara ve üretime destek oluyoruz. Göreve geldiğimizde ilçemizde 8-9 kooperatif vardı. Bunların birçoğunu tek bir çatı altına topladık. Buraya belediyede kurs gören kadınlarımızı üye yaptık. Belediye olarak da kooperatife üye olduk. İlçe olarak kadınlarımızı bu işin içine daha fazla sokmak istiyoruz. Kadınların ürettiği her şeyi kooperatif üzerinden alıp değerlendirelim. Bu çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.