İzmir’in Dikili ilçesindeki Süleymancılara ait yurtta kalan çocukların cinsel istismara uğraması ile ilgi davanın ikinci duruşmasına bugün devam edildi. On kişilik bir izleyiciyi gurubunu duruşma salonuna alındığı mahkemede, sanığın ifadesini yazılı olarak verdi. Hâkim sanığa bu suçu işlediğini Dikili Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadede kabul ettiğini söyleyerek, “Şimdi neden reddediyorsun?” diye sordu. Soru üzerine sanık, emniyet […]

Dikili’deki cinsel istismar davası ertelendi

İzmir’in Dikili ilçesindeki Süleymancılara ait yurtta kalan çocukların cinsel istismara uğraması ile ilgi davanın ikinci duruşmasına bugün devam edildi.

On kişilik bir izleyiciyi gurubunu duruşma salonuna alındığı mahkemede, sanığın ifadesini yazılı olarak verdi.

Hâkim sanığa bu suçu işlediğini Dikili Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadede kabul ettiğini söyleyerek, “Şimdi neden reddediyorsun?” diye sordu. Soru üzerine sanık, emniyet ifadesinin baskı altında alındığını öne sürerek, “Ahlaklı bir kişiliğe sahip birisiyim. Ben ahlaksız birisi olsaydım bu yurtta resmi ve gayri resmi on yıl çalıştırmazlardı” dedi.

Bergama Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, 20 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 10.00’a ertelenirken, olayın sanığı Ömer Faruk Eergen’in ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mahkeme ayrıca duruşmaların bundan sonra kapalı yapılmasına karar verdi.

“BU NE UTANMAZLIKTIR BÖYLE”

Duruşmayı izleyen bir yurttaş, sanığın hiç utanması olmadığını belirterek, “Salona girdim, keşke girmeseydim. Sanık ‘Allah katında vicdanım rahat’ dedi. Bu ne utanmazlıktır böyle” diyerek tepkisini dile getirdi.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu ve Öğrenci Veli Derneği de duruşmayı takip etti.

NE OLMUŞTU?

İzmir’in Dikili ilçesinde Süleymancılar Tarikatı’na ait olduğu öğrenilen Özel Miyase Yılmaz Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan 9 öğrenci, yurtta belletmen olan Ömer Faruk Ergen’in cinsel istismarına uğramıştı.

İstismara uğrayan bir öğrencinin ailesinin şikâyeti üzerine gözaltına alınan Ergen’in İstanbul Ümraniye’de Süleymancılara ait din merkezinde eğitim gördükten sonra Dikili’deki yurtta göreve başladığı bilgisine ulaşılmıştı.

Ergen’in tutuklanmasının ardından yurt mühürlenmiş, dosyaya ise gizlilik kararı getirilmişti.

22 Aralık 2017’de ilk duruşması görülen davada Ergen, emniyetteki ifadelerinin baskı altında alındığını ileri sürüp, suçlamaları kabul etmemişti. Duruşma, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilip, ertelenmişti.