Bakırçay’daki demokrasi güçleri, AKP iktidarının izlediği ekonomi politikaların bir sonucu olarak ortaya çıkan hayat pahalılığını, zeytinlikleri tehdit eden maden yasasını ve tarım alanlarının yok edilmesini protesto etmek için Dikili’de miting düzenledi.

Dikili'deki mitingde zamlar protesto edildi: 'Geçinemiyoruz'

BİRGÜN EGE

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde, Aliağa, Ayvalık ve Bergama Demokrasi Platformlarının işbirliği ile yurttaşlar, “Geçinemiyoruz” diyerek zamları protesto etmek için Dikili Atatürk Meydanı’nda miting düzenledi. Miting öncesinde bir yürüyüş yapıldı.

Mitinge, CHP Tarım Politikaları Başdanışmanı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, SOL Parti, TKP, EMEP, CHP ve demokratik kitle örgütleri katıldı.

Organize bir kötülük olduğunu belirten Sarıbal, "Bizleri yoksulluk kültürüyle yönetmeye çalışıyorlar. Bu ülkenin bütün kaynaklarını kendilerine ve yandaşlarına peşkeş çekmek istiyorlar. Kentlerde yaşadığımız yoksulluğun temel kaynağı kırlarda yaşanan yoksulluk ve göçler. Bugün kentlerde yoksulluk içerisinde ve işsizlik sebebiyle yaşamına son veren insanlar kırlarda geldi" diye konuştu.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Serap Acar ve Hüseyin Öge, "Ülkemiz özellikle son yıllarda bir avuç iktidar yandaşı ve vurguncusu tarafından soyuluyor. Emekçiler, işsizler, yoksullar, emekliler, üretici köylüler, esnaflar ve öğrenciler ise soluk alamıyor. Elbette yıkılan sadece ekonomi değil. Koltuk, para ve çıkar uğruna doğa ve yaşama güç katan her şey tahrip ediliyor" dedi.

Açıklamada, "Hayat pahalılığı her geçen gün bir öncekini aratıyor. Hızla yoksullaşıyoruz. Ekonomik krizin faturası en çok bir kadınlara kesiliyor. İş yükümüz yetmezmiş gibi ucuza nasıl alişveriş yaparız ya da enerjiyi nasl ucuza getiririz, faturalarımızı nasıl azaltabiliriz hesaplarını yapmak zorunda bırakılıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Öge ve Acar talepleri şu şekilde sıraladı:

"-Yoksulluk sınırının altıda yaşayanların, temel gereksinimleri ücretsiz karşılanmalıdır.

-Komutlarında elektrik, doğalgaz ve suya yansıyan KDV ve OTV sıfırlanmalıdır. Kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, tasfiyesine ve özelleştirme soygununa son verilmelidir.

-Tüm maaş ve ücretler en az asgari ücret artış oranı kadar artırılmalı, yılın daha başında enflasyon karşısında eriyen asgari ücret yeniden belirlenmelidir.

-En düşük emekli aylığı en az asgari ücret düzeyine çekilmelidir. Emeklilikte yaya takilanlara emeklilik hakkı verilmelidir.

-Taşeron adı altındaki tüm gitvencesiz çalama biçimlerine son verilmeli, berkese güvenceli çalışma imkanı sağlanmalıdır."

dikili-deki-mitingde-zamlar-protesto-edildi-gecinemiyoruz-993437-1.

dikili-deki-mitingde-zamlar-protesto-edildi-gecinemiyoruz-993438-1.

dikili-deki-mitingde-zamlar-protesto-edildi-gecinemiyoruz-993439-1.