Dikili Kent Konseyi Kadın Meclisi, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmak istenmesine yönelik ifadelere tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır.Biz kadınlar yaşamak istiyoruz” denildi.

Dikili Kent Konseyi Kadın Meclisi: İstanbul Sözleşmesi yaşatır

BİRGÜN İZMİR

Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nin AKP tarafından saldırı altında olmasına kadınlardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Dikili Kent Konseyi Kadın Meclisi de sözleşmenin kaldırılmak istenmesine yönelik ifadelere tepki göstererek, Dikili Atatürk Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

KARALAMA KAMPANYALARINA BİR AN ÖNCE SON VERİN

Dikili Kent Konseyi Yürütme Kurulu Kadın Meclisi Temsilcisi Neslihan Kutlu Maraşlı tarafından yapılan açıklamanın bir bölümü şu şekilde:

“İstanbul Sözleşmesi, şiddetin önlenmesi ve şiddet mağdurlarının korunması adına devletlere yol haritası çizen, atılması gereken somut adımları belirleyip kılavuzluk eden uluslararası bir uzlaşma metnidir. Türkiye’nin de kurucularından olduğu Avrupa Konseyi’nin hazırladığı sözleşme, 45 ülke ve Avrupa Birliği tarafından imzalanmıştır. Kadınlara yönelik şiddetle mücadele konusunda en önemli uluslararası belge olarak bir dünya sözleşmesi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Biz kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması teşebbüsünden derhal vazgeçilmesini istiyoruz. Yürütülen asılsız karalama kampanyalarına bir an önce son verin. Toplum olarak kadına karşı şiddetle hep birlikte mücadele edebilmemiz için. Işık için, Zümrüt için daha yeni Muğla’da katledilen kardeşimiz Pınar için nice canına kıyılmış, şiddet taciz ve tecavüz mağduru kardeşlerimiz için TBMM’ni Sözleşmeyi onaylarken gösterdikleri ortak iradeye sahip çıkmaya davet ediyoruz. İstanbul sözleşmesi yaşatır. Biz kadınlar yaşamak istiyoruz.”

dikili-kent-konseyi-kadin-meclisi-istanbul-sozlesmesi-yasatir-762439-1.