Dikili Belediyesi ve YAYKOOP iş birliği ile düzenlenen 1. Dikili Kitap Günleri başladı. Dikili Belediye Başkanı Kırgöz, Dikili’yi kültür ve sanatın merkezi yapma yolunda yeni adımlar attıklarını söyledi.

Dikili Kitap Günleri kapılarını açtı

BİRGÜN EGE

Dikili Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) iş birliği ile 22-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan 1. Dikili Kitap Günleri başladı. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) Başkanı Elif Akkaya katıldı.

Açılış programı sonrasında CHP Genel Başkanı Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç “Türkiye’de İnsan Hakları ve Özgürlükler” konulu söyleşide yurttaşlarla bir araya geldi.

62 yayınevinin binlerce kitap seçeneği sunduğu ve bir hafta boyunca kurulacak olan stantlar ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü. Bir hafta boyunca Dikili’de yaşayan yazar ve şairler de dahil olmak üzere Türkiye’den pek çok aydının imza günlerinde okurlarıyla buluşacağı etkinlikler kapsamında zengin içerikli söyleşiler gerçekleştirilecek.

‘DİKİLİ SOKAKLARINDA EDEBİYAT, ŞİİR, SANAT KONUŞULACAK’

Dikili tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz "Söz verdiğimiz gibi kentimizi kültür ve sanatın merkezi yapma yolunda hiç durmadan yeni adımlar atıyor ve atmaya da devam edeceğiz. ‘Kitap Dikili’de Güzel’ diyerek bu yıl ilk kez 1. Dikili Kitap Günleri’ni gerçekleştiriyoruz. Dikili sokaklarında edebiyat konuşulsun, şiirler okunsun, müzik sesi duyulsun diye böyle bir çalışmaya imza attık. Hemşehrilerimizi 62 yayınevinin yer aldığı stantlardaki kitaplarla buluşturuyoruz. İş birliğinden dolayı Yayıncılar Kooperatifi’ne teşekkür ediyorum. Değerli siyasetçilerimizi, aydınlarımızı, yazarlarımızı konuk edeceğimiz söyleşilere ve imza etkinliklerine tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.