Eski AKP milletvekili Uğur Işılak’ın sözü ve müziğinin kendisine ait olduğunu belirttiği ‘Aslımı soran sorsun’ adlı şarkısının, Aşık Daimi’nin ünlü eseri “Kainatın Aynasıyım”a benzerliği dikkat çekti

Dikkat çeken 'benzerlik': Uğur Işılak'ın şarkısı Aşık Daimi’den çalıntı mı?

Twitter’da Kürt müziğiyle ilgili paylaşımlarda bulunan, çalıntı beste ve müzikleri ifşa eden ‘Serhad Eyalet Lordu’ (@eyalet_lordu) isimli hesaptan, AKP’den milletvekilliği yapan, Dombra şarkısını izin almadan kullandığı için gündeme gelen Uğur Işılak’a çarpıcı bir benzerlik soruldu.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre hesaptan yapılan paylaşımda, Uğur Işılak etiketlenerek, “Söz- Müzik: Uğur Işılak olarak belirttiğiniz ‘Aslımı soran sorsun’ isimli eserinizin; Söz-Müzik: Aşık Daimi’ye ait ‘Kainatın Aynasıyım’ eseri ile bu kadar benzer olması tesadüf mü?” sorusu yöneltildi.

Mesaja konulan videoda, hem Işılak’ın söz konusu parçası hem Aşık Daimi’nin türküsü ardı ardına verildi. Ayrıca bu mesajın altında “Aşık Daimi’nin Vefatının 37 yıldönümünde saygı ve özlemle. Devri Daim olsun. 17 Nisan 1983” notuyla büyük ozanın “Ez Qurbanem” türküsü paylaşıldı.

Bu paylaşımın altında bazı kullanıcılar, “Sadece söz müzik olsa neyse şarkıyı söyleyiş tarzı oturuşu hal hareketleri saz tutuş şekli her şey Ça-lıntı”, “Tesadüf değil, resmen çalmış”, “Onu da mı çalmış” şeklinde yorumlar yaptı.