Dil Derneği Emin Özdemir Ödülü'nün, Yaşar Aksoy’un “Hasan Tahsin, Yürekler Selanik ve İşgal İzmir’inden Hatıralar” isimli kitabına verildiği açıklandı

Dil Derneği Emin Özdemir 2020 Ödülü Yaşar Aksoy’un

BİRGÜN ANKARA

Dil Derneği Yönetim Kurulu, bu yılki Emin Özdemir Ödülü’nün Gazeteci- Yazar Yaşar Aksoy’un “Hasan Tahsin, Yürekler Selanik ve İşgal İzmir’inden Hatıralar” adlı kitabına verildiği açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Vecdi Seviğ Faruk Bildirici, Tülin Daloğlu, Korkmaz Alemdar ve aile adına Prof. Dr. Özlem Özdemir Kumbasar’dan oluşan seçici kurul ödülü, oybirliğiyle Yaşar Aksoy’un ‘Hasan Tahsin, Yürekler Selanik ve İşgal İzmir’inden Hatıralar’ adlı yapıtına sunmayı kararlaştırmıştır” denildi.

EMİN ÖZDEMİR'İ YAŞATMAK İÇİN DÜZENLENİYOR

1 Eylül 2017’de hayatını kaybeden Emin Özdemir’i yaşatmak, düşünce ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak, dil ve yazın öğretimi anlayışını tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Özdemir Ailesi ile Dil Derneği’nce düzenlenen Dil Derneği Emin Özdemir Ödülü’ne ilişkin şu ifadelere de yer verildi.

“Yaşar Aksoy, düşünceleri, elliyi aşkın yapıtıyla İzmir’le özdeşleşen üretken bir yazar ve gazetecidir. Her yıl 1 Kasım'da, Harf Devrimi'nin yıldönümünde yapılan 'Dil Derneği Emin Özdemir Ödülü' töreni, bütün dünyayı ve ülkemizi sarsan Covid-19 nedeniyle 1 Kasım 2020’de yapılamayacaktır. Ülkemiz sağlıklı günlere eriştiğinde, derneğimizin düzenleyeceği ilk törenlerden birinde Emin Özdemir’i saygıyla anacağız, değerli Yazar-Gazeteci Yaşar Aksoy’a ödülünü sunacağız. Düşünce dünyamıza nice yapıtlar kazandıracağına inandığımız Yaşar Aksoy’u içtenlikle kutluyoruz.”