Çanakkale’nin Adatepe Köyü’nde bulunan Zeus Sunağı’nda dilek ağaçlarındaki çaputların yerini bu yıl cerrahi maskeler aldı. Ziyaretçiler maskelerini dilek dileyip ağaçlara bağlayan yurttaşlara tepki göstererek, yapılanı düşüncesizlik olarak nitelendirdi.

Dilek ağaçları tıbbi maskeyle doldu

Çanakkale’nin turistik bölgelerinden biri olan Ayvacık ilçesine bağlı Adatepe Köyü’nde bulunan dilek ağaçlarındaki çaputların yerini cerrahi maskeler aldı. Ağaçlardaki maskeleri görenler, asanlara tepki gösterdi.

Adatepe köyünde, eski Yunan inanışlarına göre, savaşlarda galip gelmek, kuraklık ve hastalıktan kurtulmak, bereketli ürün almak ve felaketlerden korunmak amacıyla tanrıların adak ve kurban adadığı Zeus Altarı (sunak), turistlerin uğrak noktaları arasında.

Yunan mitolojisinde önemli yeri olan Zeus Sunağı çevresindeki ağaçlar, bu yıl cerrahi maskelerle doldu. Ziyaretçiler, koronavirüs salgını nedeniyle kullanımı zorunlu hale getirilen maskeleri dilek dileyerek, ağaçlara bağlamaya başladı.

İstanbul’dan tatil için bölgeye gelen Ali Kaya, gördükleri manzara karşısında şoka uğradıklarını dile getirdi: “Baktığımızda anlam veremedik. Maskeleri ağaca asmışlar. Buranın harabeye döndürülmesi ilginç. Bunların buraya bağlanması bize çok ilginç geldi.”

Çağatay Kazancı adlı yurttaş ise maskelerin ağaca bağlanmasını düşüncesizlik olarak nitelendirerek tepkisini dile getirdi.

DHA