»Yeni yılda tüm aşırılıkları, terbiyesizlikleri, kötü alışkanlıkları bir kenara bırakmak isterim. Bol çalışıp, bol kazanacağım bir yıl isterim. Ama kesin ayın 3’ü gibi çalışmaya başladıktan iki gün sonra bayarım. Bence siz baymayın. Ya da bayın zaten çalışsanız da sürekli paranız eriyor. İster çalışın, ister çalışmayın, umurumda değil. Hatta arada isterseniz “La tölölöz bunlar” diye adam kesin. Kesin bi sıkıntı olmaz. Devlet onu da düşünür. Zaten bir derdin yoksa tırsmazsın hiçbir şeyden. Yasa masa nedir ki? Masayı bildim, dört ayağı var da? Yasa neydi? Meclis neydi?

»Bileti Nimet Abla’dan al. Bildiğin gişede bileti adam satıyor ama abla gibi düşün, adam gibi uygula…

»Kötü alışkanlıklardan kurtulmak için de iyi bir fırsat. Mal gibi başında saatler harcadığım bilgisayar oyunlarını sileyim bari… Off 2018’de de deli gibi oyunlar geliyor, bu iş de yatar. Giderek grafikler iyice kendinden geçti zaten. Sanal gerçeklik filan derken de oyunlar artık odada dolaşır hale geldi. “Abi bi çorba parası beaa” diyip kenarda sizi bıçaklasalar kimse bi şey diyemez. Burası demokratik bir hukuk… Phhhh bi gülme geliyor.

»Kendime bir hobi bulayım bari. Yıllardır gitar çalmaya çalışıyorum. Beni motive eden mantram ise şu “Kıraç bile gitar çalabiliyorsa, ben de çalarım”… Ama kazın ayağı öyle değil. 8 yıldır gitar çalmaya çalışıyorum, hala iki akoru arka arkaya basamıyorum. Başka bi hobi mi kassam, resime mesime mi başlasam? Şaka maka bi şeyle ilgilenmek insanın aklını sağlama alıyor. Bi şeyle ilgilenmeyen insanlar, başkalarına sarıyor, o en fenası. Herkesi kasan adam var bi tane biliyorum mesela, kesin onun da hobisi yok. 8 yıldır bir işe başlasaydım ilerlerdim ya. Youtube kanalında jöle içinde otursam o bile cebime kazanç olarak girerdi. 8 yıldır hem gitar çalamadım, hem de babalayka tarzında oturdum durdum. Bana da yazık. En verimli çağımda tembelliğe alıştım.

»Komşulara inat, evde tadilat olmasa da en az 4-5 ay evde taş filan kıracam boş boş. Maksat komşularım sanal tadilatımın tatlı melodilerinde kendilerini bulsun.

»Yeni yılın vazgeçilmez dileği spor. Bak bu olur, zaten iyice yaşlanıyorum. Geçenlerde Deniz “Gençlere aslında ne kadar değerli bi şeye sahip olduklarını anlatmak lazım. Gençlerin arasında kimse gençliğinin farkında değil” dedi… Ben de gençlere sinirlenip “Bırak söylemeyelim, yaşlandıklarında tersten görsünler” diye şahlandım… Ama bi yandan da gençleri uyandırmak lazım. Lan olum / kızım, şu anda ne istersen yapabilecek gücünüz, enerjini ve sağlığınız var. Ne istiyorsanız yapın ki birkaç yıl içinde sevdiğini şey sizin işinize dönüşsün, size para kazandırsın. İnsanın sevmediği bir işi yapması kadar kötü bir şey çok az.

Düşünsene bir de hayatının sonuna kadar o işe kitleneceksin… Çoğunuzun hayatı böyle zaten. Şimdi moral bozmak gibi olmasın sizin için de.

Bari gençken bulun onu ve iki elle sarılın. Ama bulmadan önce de çok arayın.

»Yeni yılda vizeyi çözüp bir iki yere bakmak lazım. Ölene kadar aynı kaldırımlara, gri merdivenlere ve çirkin mozaikli apartmanlara bakmaktansa biraz da alçak kaldırımlı ülkelere bakmakta fayda var. Ama sanırım bu sene Tay diyarı Tayland’a gidip, orada bir ay takılmak istiyorum. Siz bunu gençken yapın ki “Bi ay boyunca işsiz mi kalıcam?” kafası yaşamayın. Vize mize çok iyimser bir dilek olmuş. Pasaportu en pahalı ülkeyiz neredeyse, gördüğümüz muamele ise tısss. Kuyruklarda en arkalarda, vize memurlarına utana sıkıla iki günlük vize için eriyip mum oluyoruz. Pasaport kontrolünde “Neden geldin la bizim ülkeye?” diye bakan memurlar da cabası. Neyse ki ülkeye geri döndüğünüzde de kaliteli bir kuyruk üzerine yerli ve milli memurlarımızın günde bilmemkaç saat çalışmaktan eskimiş perdeye dönüşmüş mizaçları bizi karşılıyor da insan ülkesine geldiğini anlıyor… Bu sene bir yere gidemedim ama gitseydim kesin dönüşte aynı duyguları yaşardım.


»Bu sene de OHAL’e uygun, OHAL’de bir vatandaşın yaşaması gerektiği gibi yaşayacağız. Zaten OHAL devletin size yakışanı giydirmesi değil mi? Üzerimize çok yakıştı, ülkemiz jet hızıyla ilerliyor bu sayede. Neden OHAL’den başka bir hali tercih edelim ki? Bize zaten her gün diğerinden daha olağanüstü bir gün. Gelin, bu değerli biricikliğimizi sonsuza ıraksayalım. Keşke OHAL üzerine OHAL çıkılabilseydi. Neyse o da belki 2019’da olur.
»Seneye görüşürüz.