Abdurrahman Dilipak’ın Gerçek Hayat dergisinde yayımlanan ve hilafet övgüsü yapılan söyleşide başkaca ilginç detaylar da yer alıyor. Dilipak, bugünkü fetih anlayışının 1953’te Cumhuriyet gazetesi tarafından uydurulduğunu, Osmanlı Sultanı’nın da Bizans İmparatoru olduğunu iddia ederek, “Fatih’in Bizans’ı yıktığını zannediyorlar. Doğu Roma’yı ve Bizans’ı Cumhuriyet yıktı” diyor.

Dilipak: Osmanlı’da fetih kutlanmazdı, bunu 1953’te Cumhuriyet gazetesi uydurdu

MEDYA SERVİSİ

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’ın Albayrak grubunun Gerçek Hayat dergisine verdiği ‘hilafet’ konulu söyleşi, kamuoyunda tepki görmeye devam ediyor.

Röportajda Dilipak’ın hilafet özlemi dışında da oldukça ilginç ‘görüşler’ yer alıyor. Bunlardan biri, bugün anlaşıldığı biçimiyle “İstanbul’u Fethi’nin”, 1953 yılında Cumhuriyet gazetesi tarafından ‘uydurulduğu’…

Sevda Dursun tarafından yapılan röportajda, Osmanlı tarihinde fetih kutlaması yapılmadığını söyleyen ve Fatih’in Doğu Roma Bizans İmparatoru olduğunu iddia eden Dilipak, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullanıyor:

“Fatih’in ordusundaki gayri Müslim asker sayısı Bizans’ın ordusundan fazlaydı. Fatih Bizans’ı Latin işgalcilerden kurtardı. İmparator da Latin işgalcilerin işbirlikçisiydi. Şimdi böyle bir fetih bizim kafamızda yok. Bizim kafamızdaki fetih, 1953 yılında Cumhuriyet gazetesi tarafından uyduruldu.”

‘BİZ ORAYI LATİNLERDEN KURTARDIK’

Dilipak, muhabirin “Şaka yapmıyorsunuz değil mi?” sözlerine ise şöyle karşılık veriyor:

“Şaka olur mu? Evet, Cumhuriyet gazetesince uyduruldu. Doğu Roma’nın siyasi haritasına bakarsanız, Etiyopya da var, Avrupa da var, Ermenistan da Gürcistan da var. Roma coğrafi bir bölgedir. O yüzden Roma’nın yeniden ihyası gerekiyor. Osmanlı sultanı aynı zamanda Bizans imparatoruydu. Ama şimdi bunu söylesen, hakaret sayıyorlar. ‘Kahpe Bizans’ diyorlar. Fatih’in Bizans’ı yıktığını zannediyorlar. Bizans’ın kendi içinde de çatışmaları vardı. Biz Latinlerden orayı kurtardık. Asırlarca da Müslümanlar tarafından yönetildi. Doğu Roma’yı ve Bizans’ı Cumhuriyet yıktı. Ben Müslümanların hilafetini istiyorsam, Ortadoksların da birliğini savunurum.”

‘HİLAFET KALDIRILMADI’

Röportajdaki ilginç noktalardan biri de Dilipak’ın ‘hilafetin kaldırılmadığı’ yönündeki görüşü oldu. “Zaten hilafeti kaldırmadılar” diyen Dilipak, ‘uygun adam’ bulunduğunda halife olarak atanacağını öne sürerek Fethullah Gülen’i işaret etti:

“Hilafeti kaldırmadılar. ‘Hilafet mana ve mefhum olarak cumhuriyetin şahsı manevisinde mündemiçtir’ dediler. Çünkü uygun adamı bulduklarında, mesela Fetullah Gülten’i halife yapmak istiyorlardı. İngilizler de Şerif Hüseyin’i halife yapmak istedi. Kabul ettirme sorunu yaşayınca ‘Şu Müslümanların üzerine bir silindir gibi geçelim, sonra uygun adamı bulunca onu canlandırırız’ diye buzdolabına kaldırdılar. TSE damgalı bir İslam’la kimsenin sorunu yok.”