“Yakın çevreyi de içine alan çürük bir modeldi. Aile yapısı, mahiyete de sirayet etti. Özel hayatında, sınırsız zevk ve sapkınlıkları vardı. Düzenlediği partilerde alkol su gibi akıyordu. Haftada 5 gün içiyor ve kadınlara tecavüz ediyor, 2 gün ise oruç tutuyordu. Beğendiği kadını, eşinden bile istemeye cüret ediyordu.

Babasının ülkeyi sefalete sürükleyen dış politikasını da fırsata çevirdi. Yaptırım ve ambargolardan yararlanarak zenginlik ve gücünü katladı. Petrol, sigara ve diğer yasak maddeleri kaçakçılık yoluyla temin etti, karaborsada sattı. At yarışı pazarladı. Dışarda ise katı bir İslamcı ve dinbazdı…”

ANLATILAN BU HİKÂYE…

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in oğulları Uday ve Kusay, 2003’te Musul’da öldürüldü. Dublörü Latif Yahya, Uday Hüseyin’i böyle anlatıyordu. Aslında bu sadece bir ailenin öyküsü değil, dallanıp budaklanan ilişkilerin ‘mahiyeti’ de içine alan geniş bir ağın ve siyasal İslam düzeninin hikâyesiydi.

SIZDIRILAN GÖRÜNTÜ, NEMALANMA KAVGASI

Türkiye ile benzerliği var mı? AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın danışmanı olduğu iddia edilen Kürşat Ayvatoğlu adlı şahıs, lüks bir otomobilin içinde kokain içerken görüntülendi. Daha doğrusu bir video servis edildi. Sızdırılan görüntü, yoz düzen içerisindeki nemalanma ilişkilerine bir ipucu!

TAM DA HAMZA DAĞ YENİ GÖREVE GELMİŞKEN!

Bu görüntüler, Hamza Dağ’ın AKP Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmasının hemen ardından sızdı. Artık bir siyasi yapıyı konuşmak mümkün değil. Erdemliler Hareketi, servet, haksız kazanç, daha fazla dünya nimeti üzerinden bir kavga, atışma, çatışma ve satışa dönüştü.

BU AÇIKLAMA TATMİN EDİCİ DEĞİL!

Din satıp kokain almışlar şimdi onu paylaşamıyorlar! Büyük tepkinin ardından Kürşat Ayvatoğlu adlı şahsın gözaltına alındığı duyuruldu. Dağ’dan açıklama geldi: “Danışmanım veya özel kalem müdürüm değildir. Yaklaşık 1 yıldır, genel merkez büro personeli olarak çalışan kişinin iş akdi feshedilmiştir!”

VEKİLİN YANI BAŞINDA

Dağ’dan açıklama geldi ama bize öyle gelmedi! Zira Kürşat Ayvatoğlu’nun, AKP’li vekilin yanı başındaki fotoğrafları dikkat çekici. Sosyal medya hesabı, ‘reisçilik’ ve ‘din satıcılığından’ geçilmeyen şahsın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de samimi kareleri var.

KASTAMONU BELEDİYESİ İLİŞKİLERİ!

Ayvatoğlu’nun daha önce Kastamonu Belediyesi reklam departmanında çalıştığı, yerel yönetime ise bu ilişkiler kapsamında yolsuzluk soruşturması açıldığı ancak üzerinin kapatıldığı iddiası var. Yoz düzenin ikiyüzlü ahlakı kadar, para ilişkilerinin ve ardındaki paylaşım kavgasının da sorgulanması gerekiyor.

ASGARİ ÜCRET DEĞERİNDE 1 GRAM!

Ayvatoğlu; değeri 165 bin, 670 bin ve 940 bin TL olan 3 aracını satışa çıkarmış. Bir ‘danışmanın’ gramı 200 dolar civarındaki maddeyi burnuna sokarken, asgari ücretin 2 bin 825 Lira olduğu ülkede, değeri 1 milyon 775 bin TL olan oyuncaklarını da gözümüze sokması düşündürücü. Değirmenin suyu nereden?

İÇİMİZ RAHAT PARA DOĞRU YERE GİTMİŞ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki şeyden söz ediyordu. Birincisi uyuşturucu satıcılarının bacaklarını kırmaktan diğeri kamu kaynaklarının ‘terör’ örgütüne gitmemesinden. Oh! Şiddetin uygulanmamış olması gibi, paranın doğru harcanmasından yana da içimiz rahat şimdi!

O ‘AK’, BU AK’MIŞ!

Bir öğrenci, kendisine mülakatta yöneltilen “En büyük hayaliniz nedir?” sorusunu, “Babamın parası olması, borcumuzu kapatmak, babamın işi olması” ifadeleri ile yanıtladı. Türkiye’ye kara bir talihi reva gören o ‘AK’ bu ‘ak’mış meğer. Özel hayat değil, tamamen kamusal ihanet!