Dini baskılar nedeniyle kapatılan ‘manevi danışmanlık’ta inat sürüyor

BirGün ANKARA

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’ndeki KYK yurtlarında geçen yıl yaşanan ölümlerin ardından, “öğrencilere dini baskı yapılıyor” iddialarıyla kamuoyuna yansıyan ve tepkiler üzerine kapatılan ‘manevi danışmanlık’ ofisleri yine gündemde. 7 ay önce uygulamaya son verilerek KYK yurtlarına 6 psikolog görevlendirilse de, psikologlar gönderildi, ofisler yeniden açıldı ve manevi danışmanlar eski yerlerine geldi.

Konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na bir soru önergesi sunan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, “KYK yurtlarında psikologların yerine Manevi Danışmanlık uygulamasına geri dönüldüğü doğu mudur?” diye sordu.

Özer, önergesinde şu ifadeleri kullandı: "KYK Bezm-i Alem Valide Sultan ve Elmalılı Hamdi Yazır yurtlarında kalan gençlerin ölümlerinin ardından aynı yurtlarda kalan öğrenciler güvenlik ve yönetimle ilgili endişelerini ve şüphelerini dile getirmiş, yurtlarda kurulan ‘manevi danışmanlık’ ofislerinden ve dini baskıdan söz etmişlerdir. Bu ifadeler sonrasında ‘manevi danışmanlık’ ofisinin açıldığı ve bu ofislerde öğrencilere danışmanlık yapmak üzere imamların görevlendirildiği ortaya çıkmıştır. Kamuoyuna yansıyan öğrenci ifadelerine göre bu manevi danışmanlar öğrencilere sorunlarıyla ilgili ‘şükür’ ve ‘sabır’ telkin ederek dini tavsiyelerde bulunmaktaydılar."