Anayasa’ya aykırı biçimde AKP’den Cumhur İttifakı’nın adayı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)Başkanlığı yarışına giren TBMM Başkanı olan Binali Yıldırım’ın İstanbul’da neredeyse hiçbir faaliyeti yok. Adaylığı açıklanalı yaklaşık bir ay olan Yıldırım, günlerinin çoğunu Ankara’da, TBMM Başkanı sıfatıyla yaptığı kabullerle geçiriyor. Anayasa’daki ‘parti faaliyetlerine katılamayacağına’ dair açık hükme karşılık, “Seçim bir siyasi faaliyet değildir” diye savunma […]

Diplomasiyle boğuşan belediye başkan adayı

Anayasa’ya aykırı biçimde AKP’den Cumhur İttifakı’nın adayı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)Başkanlığı yarışına giren TBMM Başkanı olan Binali Yıldırım’ın İstanbul’da neredeyse hiçbir faaliyeti yok. Adaylığı açıklanalı yaklaşık bir ay olan Yıldırım, günlerinin çoğunu Ankara’da, TBMM Başkanı sıfatıyla yaptığı kabullerle geçiriyor.

Anayasa’daki ‘parti faaliyetlerine katılamayacağına’ dair açık hükme karşılık, “Seçim bir siyasi faaliyet değildir” diye savunma yapan TBMM Başkanı ve AKP’nin İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, zamanının çoğunu TBMM Başkanı sıfatıyla yaptığı resmi kabullere ve faaliyetlerle geçiriyor. Yıldırım, İBB Belediyesi Başkan adayı olmasına rağmen son 15 gün içinde sadece 6 kez İstanbul’da bulundu, yalnızca 4’ünde yurttaşlarla bir araya geldi.

Meclis Başkanı Yıldırım’ın son 15 günlük programı şu şekilde:

♦ 10 Ocak

Ankara’da, TBMM Başkanı sıfatıyla, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla parlamento muhabirleriyle bir araya geldi, “9. İbrahim Keresteci Basın Ödülleri” törenine katıldı.

♦ 11 Ocak

İstanbul’da Cuma namazını kıldı, Ataşehir’de esnafı ziyaret etti.

♦ 12 Ocak

Resmi bir programı yoktu

♦ 13 Ocak

İstanbul Pendik’te Amine Hatun camisini ziyaret erek yurttaşlarla bir araya geldi.

♦ 14 Ocak

Ankara’da, TBMM Başkanı sıfatıyla, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn’u kabul etti.

♦ 15 Ocak

Ankara’da, TBMM Başkanı sıfatıyla, Ruanda Büyükelçisi, KKTC Büyükelçisi, Portekiz Büyükelçisi, Kazakistan Büyükelçisi ve Küba Büyükelçisi’ni ayrı ayrı kabul etti.

♦ 16 Ocak

Ankara’da TBMM Başkanı sıfatıyla, Tayland Büyükelçisi, Slovakya Büyükelçisi, Hırvatistan Cumhurbaşkanı, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı, Gabon Büyükelçisi ve Burkina Faso Büyükelçisi’ni ayrı ayrı kabul etti.

♦ 17 Ocak

Ankara’da, TBMM Başkanı sıfatıyla, Peru Büyükelçisi, Makedonya Dışişleri Bakanı, Sudan Büyükelçisi ve İspanya Büyükelçisi’ni ayrı ayrı kabul etti.

♦ 18 Ocak

Çanakkale’de, TBMM Başkanı sıfatıyla, “1915 Çanakkale Köprüsü Kule Keson Temellerinin Yüzdürülmesi Töreni”ne ve Gelibolu’da Karne Dağıtım Töreni’ne katıldı

♦ 19 Ocak

İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisince düzenlenen “Genç Kadınlar Maarifi”nin 4. dönem kapanış programına ve Ataşehir Watergarden’daki “Riot Games Espor Sahnesi”nin açılışına katıldı.

♦ 20 Ocak

İstanbul’da ALS-MNH Derneği Cihaz Dağıtım Töreni’ne katıldı. Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Olağanüstü Genel Kurulu’nu ziyaret etti.

♦ 21 Ocak

İstanbul’da Marmaray ile yolculuk yaptı ve yurttaşlarla bir araya geldi.

♦ 22 Ocak

Resmi bir programı yoktu.

♦ 23 Ocak

İstanbul Sultanbeyli’de bir taksi durağını ziyaret ederek taksicilerle bir araya geldi.

♦ 24 Ocak

Ankara’da, TBMM Başkanı sıfatıyla, Norveç Dışişleri Ve Savunma Komisyonu Başkanı ve Malta Cumhurbaşkanı ile görüştü.