Direksiyon başında uyurken 2 yaşındaki kızı öldüren şoför serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ

Afyonkarahisar yakınlarında 15 Eylül günü şoför Barış Gökçe'nin kontrolünden çıkan yolcu otobüsü devrildi. Kazada, 2 yaşındaki Perisu Kanak yaşamını yitirdi. BirGün'e konuşan Perisu Kanak'ın babası Hıdır Kanak, polisin aşırı hızdan ve uyumaktan suçlu bulduğu otobüs şoförü Barış Gökçe'nin serbest bırakıldığını belirterek, "Tek istediğim vicdanlı bir hakimin, savcının çıkıp bu karara itiraz etmesi" dedi.

Kaza, 15 Eylül Pazar günü sabah saatlerinde Afyonkarahisar- Kütahya karayolunun 32'nci kilometresindeki Anıtkaya köyü yakınlarında meydana geldi. Barış Gökçe'nin kullandığı İstanbul Kalesi firmasına ait 34 HS 2100 plakalı yolcu otobüsü, bir anda yoldan çıktıktan sonra, şarampolden devrildi. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Gelen sağlık ekibi, yolculardan Perisu Kanak adlı kız çocuğunun yaşamını yitirdiğini belirledi. Kazada yaralanan 40 kişi ise ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülerek tedaviye alındı.

AA'nın aktardığına göre, İstanbul- Antalya seferini yapan yolcu otobüsünün Gebze yakınlarında sol arka lastiklerinden birinin patladığı, lastiğin değiştirilmesinin ardından yola devam edildiği ifade edildi.

"TEKRAR TUTUKLANMASINI İSTİYORUM"

BirGün'e konuşan Pelisu Kanak'ın babası Hıdır Kanak ise, şoför Barış Gökçe'nin polis tarafından aşırı hız yapma ve uyumaktan suçlu bulduğunu söyledi. Şoförün serbest bırakıldığı bilgisinin kendilerine ulaştığını söyleyen Hıdır Kanak, "Tekrar tutuklanmasını istiyorum. Çünkü bizim ciğerimiz yandı. Benim kolumda hala vidalar var, vidalarla ayakta duruyorum. Yaralarımız iyileşmeden şoförü serbest bıraktılar. Suçsuz olsa neyse ama suçlu olan şoförü bıraktılar" dedi.

Şoför Barış Gökçe'e tepki gösteren Kanak, "Bir de öyle bir utanmazlık var ki; Barış denilen şahıs sosyal medyada fotoğraf paylaşıyor direksiyon başında. Belki de ehliyetine el konulmamıştır. Öyle bir yargı var, artık inanmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

"BİZ ZATEN HER GÜN ÖLÜYORUZ"

Hıdır Kanak, sözlerine şöyle devam etti: "Tek istediğim vicdanlı bir hakimin, savcının çıkıp bu karara itiraz etmesi. Yoksa başka bir şey istemiyorum. Biz zaten her gün ölüyoruz. Bu haberi duyunca kahrolduk zaten. Polisin gördüğü, topografta aşırı hızdan ve uyumaktan kaza yaptığını tespit ettiği şoförü serbest bırakıyorlar. Benim zoruma giden bu durum."