Konak Belediye Meclisi nisan ayı toplantısında 2022 yılı Denetim Komisyonu raporunu kabul etti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, meclis açılışında depreme dirençli bir Konak için yaptıkları çalışmaları da aktardı.

Dirençli kent için çalışmalar sürüyor
Abdül Batur. (Fotoğraf: BirGün)

BirGün EGE

Konak Belediye Meclisi nisan ayı ilk toplantısını Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetimindeki oturumda encümen üyeleri ve meclis içi ihtisas komisyonları seçildi, 2022 yılı Denetim Komisyonu raporu değerlendirildi. Raporda Konak Belediyesi’nin hesabında 66 milyonun üzerinde parası bulunduğu, 2022 yılında yatırımlara 77 milyon 374 TL harcandığı açıklandı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kahramanmaraş depreminin o bölgede nasıl bir hasar bıraktığının, 50 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettiğimizi ve yaşanan büyük acıların unutulmaması gerektiğini söyledi.

Konak Belediyesi olarak depreme dirençli bir kent oluşturmaya yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Batur, “Bizim de özellikle deprem kuşağındaki bir kentin yöneticileri olarak önlem almamız gerekiyor. Deprem dirençli kentler için, kurtarma çalışmaları için, afet sonrası yardımlar için neler yapılabileceği konularında Konak Belediyesi olarak Sivil Savunma Müdürlüğümüzün öncülüğünde ilgili teknik arkadaşlarımızla çalışmalara devam ediyoruz. Geçen hafta AKUT’la yaptığımız toplantıda gönüllü personelimizin eğitim alması kararlaştırıldı. Mahalle afet gönüllüleriyle ilgili de çalışma başlattık” dedi.

Batur, modern bir mobil mutfak ve yemekhane olarak hizmet verecek bir tır satın aldıklarını da belirterek şunları söyledi: “Yeni bir tır satın aldık. İçinde yemek yapılacak, modern bir şekilde hizmet sunacak, yaklaşık 3 bin kişiye yemek yapabilecek kapasitede bir tırımız olacak. Şu anda iç dizaynı yapılıyor. Belediyenin organizasyon şemasını da gözden geçiriyoruz. Mevcut araçların kullanımı ve alınacak araçlarla ilgili çalışma yapıyoruz.”