Yargı kararlarına rağmen otel projesini sürdüren Sinpaş’ın Marmaris Kent Konseyi üyesi Şaman’a ‘haksız rekabet’ iddiasıyla açtığı tazminat davasının beşincisi duruşması görüldü. Mahkeme duruşmayı erteledi.

Direnişçilere açılan 300 bin TL’lik tazminat davası ertelendi
Fotoğraf: BirGün

BirGün/EGE

Muğla Marmaris’te yargı kararlarına rağmen otel projesini sürdüren Sinpaş’ın Marmaris Kent Konseyi üyesi ve Ekoloji Birliği Eş sözcüsü Halime Şaman’a ‘haksız rekabet’ iddiasıyla açtığı 300 bin TL’lik tazminat davasının beşinci duruşması görüldü. Çağlayan Adliyesi 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, dosyaların incelenmesi gerektiğini belirterek duruşmayı 12 Nisan tarihine erteledi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Halime Şaman, “Duruşmaya şirketin avukatı girmedi ve hâkim davayı takip etmekten vazgeçebileceğimizi, davalı taraf gelmediği için istersek davanın düşeceğini söyledi. Yani haklılığımız hükme bağlanmadan, davalı tarafın istediği zamanda davayı yenileyerek açabileceği bir durumu kabul etmemizi beklediler. Bunu kabul etmiyoruz. Bu davanın sonucu belli. Bu dava uzayıp gidecek ve haklılığımız her duruşmada ortaya çıkacak. Bu nedenle davayı izleyeceğiz ve Sinpaş’ı milli park içindeki kaçak yapısını rahat bırakmayacağız” diye konuştu.

Öte yandan şirketin Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin’e de “haksız rekabet” iddiasıyla açtığı 300 bin TL’lik tazminat davasının ikinci duruşması ise 11 Nisan tarihinde görülecek.