DİSK Nakliyat-İş Sendikası ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanında hakları için direnişlerini sürdüren kadın işçiler, dün 8 Mart’ta alanlardaydı. Tüvtürk’e bağlı işyerlerinde çalışırken sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçiler, hileli iflasa ve tazminat haklarının gaspına karşı 18 aydır direnen Real Market işçileri ile işyerleri kayyuma devredilen ve tazminatları ödenmeyen Uyum/Makro işçileri; İstanbul, Eskişehir, Ankara, Muğla, […]

Direnişteki kadın işçiler alanlardaydı

DİSK Nakliyat-İş Sendikası ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanında hakları için direnişlerini sürdüren kadın işçiler, dün 8 Mart’ta alanlardaydı.

Tüvtürk’e bağlı işyerlerinde çalışırken sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçiler, hileli iflasa ve tazminat haklarının gaspına karşı 18 aydır direnen Real Market işçileri ile işyerleri kayyuma devredilen ve tazminatları ödenmeyen Uyum/Makro işçileri; İstanbul, Eskişehir, Ankara, Muğla, Konya ve Kayseri’de eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde “Nakliyat-İş’li kadınlar olarak sınıfsal sömürüye, cinsiyet ayrımcılığına, kadın cinayetlerine, erkek şiddetine karşı alanlardayız” dendi.