Direnişteki madenciler dayanışmayla kazanacak

Emek Servisi

Karaman Ermenek’teki Cenne 1 No’lu Maden Ocağı’nda 13 aydır maaş almayan işçilerin direnişi 9 gündür sürerken, aynı patrona ait bir diğer maden ocağında da direniş başladı.

Seba Madencilik’e bağlı ocakta çalışan 60 işçi, yaklaşık 7 aydır ödenmeyen ücretleri için üretimi durdurarak ocak ağzında eylem başlattı. İki direnişe de öncülük eden Bağımsız Maden-İş Sendikası, maden işçileriyle dayanışma çağrısında bulundu.

Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Maden sahipleri, ağalıktan gelme iki aile olan Özbeyler ve Uyarlar, onlarca yıldır Ermenek’te işçilerin kıdem haklarını ve ücretlerini gasp ederek servet biriktiriyorlar. Devlet ise işçilerin yaptıkları şikâyetleri ve suç duyurularını bugüne kadar dikkate almadı. Devletin bu tutumu patronları korudu, korumaya da devam ediyor.

Ermenek işçisi ise Soma madencisinin yaktığı mücadele ışığını gördü ve Bağımsız Maden-İş’e üye olarak mücadele yolunu seçti.

İşçiler tazminat hakları, 13 ay ve 7 aydır alamadıkları ücretler için aileleriyle birlikte direniyorlar. Sendikamızın iki maden ocağında işçilerle başlattığı direnişin kazanılması bizlerin dayanışmasına bağlı. Ermenek Cenne ve Seba maden direnişlerine destek olmak, güç vermek için her türlü dayanışma katkısı bizler için çok değerli.”

Öte yandan Cenne Madencilik’te direnen maden işçileri, dün Seba Madencilik’te direnişe başlayan meslektaşlarını ziyaret etti.

direnisteki-madenciler-dayanismayla-kazanacak-778204-1.
7 aydır maaş alamayan Seba işçileri direnişe başladı