Datça’da bulunan Yılmazlar Ortaokulu’nda öğrenci velisi okul müdürü ve müdür yardımcısına sözlü ve fiziki şiddet uyguladı. Yaşanan olaya tepki gösteren sendikalar okul önünde yaptıkları açıklamada, "Öğretmene saldırı; eğitimimize saldırıdır, geleceğimize saldırıdır. Öğretmen hak ettiği değeri ve itibarı görmelidir. Öğretmene yapılan şiddete ilişkin caydırıcı nitelikte yasal bir düzenleme acilen yapılmalıdır" denildi.

Disiplin cezası alan öğrencinin velisi, okul müdürü ve müdür yardımcısına saldırdı: Okullarda her gün şiddet!

Mehmet ERDAL

Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan Yılmazlar Ortaokulu'nda öğrenim gören bir öğrencinin, disiplin suçu işlediği iddiasıyla başka bir okula kaydının alınmasına tepki gösteren öğrenci yakını, okul müdürü ve müdür yardımcısına saldırdı. Müdür yardımcısının saldırı sonrası darp raporu alarak şikâyette bulunduğu öğrenildi.

Sendikalar yaşanan saldırıya tepki göstererek okul önünde ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yine Vandalizm, yine şiddet, yine zorbalık, yine darp. Maalesef yine hedefte öğretmen. Çünkü öğretmeni koruyan bir yasa yok, güvenlik önlemi yok, herhangi bir yaptırım yok. Okullarda güvenlik personeli yok. Okulda disiplin kuruluna giden bir öğrencinin velisi olmayan yakını okulu basıyor, koridorda öğrencilerin, velilerin, çalışanların gözü önünde okul müdürü müdür yardımcısı ağza alınmayacak küfürlerle hakaret etmeye başlıyor, tehdit ediyor, etnik söylemlerde bulunuyor ve hızını alamayıp öğretmen arkadaşımızı darp ediyor" denildi.

Öğretmenleri hedef alan saldırıların her geçen gün arttığı belirtilen açıklamada, şunlar dile getirildi: "Kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar üzüntümüzü katmerleştiriyor, geleceğe yönelik endişelerimizi arttırıyor. Öğretmene saldırı; eğitimimize saldırıdır, geleceğimize saldırıdır. Öğretmen hak ettiği değeri ve itibarı görmelidir. Öğretmene yapılan şiddete ilişkin caydırıcı nitelikte yasal bir düzenleme acilen yapılmalıdır."