Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üye olmak istediğini ifade ederek, “Bugünkü verilere baktığımız zaman Türkiye bir Avrupa ülkesidir. AB’ye üyelik bir kara sevda değil, egemenliğimizin en üst düzeyde korunması meselesidir” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı: Bugünkü verilere baktığımız zaman Türkiye bir Avrupa ülkesidir

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı, İl AB Buluşmaları’nın Kayseri’de düzenlenen 9. Toplantısına katıldı.

Kayseri Valiliği’nde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Kaymakcı, “Biz Avrupa Birliği’ne tam üye olmak istiyoruz” dedi.

İHA’nın aktardığına göre Türkiye’nin tarihi, coğrafyası, ekonomisi, sanatı ve ticaretiyle bir Avrupa ülkesi olduğunu savunan Kaymakcı, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugünkü verilere baktığımız zaman Türkiye bir Avrupa ülkesidir. Biz Meksika veya İran olsaydık belki AB bizi ilgilendirmeyebilirdi ama biz bir Avrupa ülkesiyiz. Eğer Avrupa ülkesi olup AB içerisinde olmazsanız ne olur? Diplomalarınızı, denkliğinizi kimse tanımayabilir. İhraç edeceğiniz malın sertifikasını kimse tanımayabilir. Bizim için AB’ye üyelik bir kara sevda meselesi değil, bir özenti meselesi de değil, çıkarlarımızın en üst düzeyde korunması ve egemenliğimizin en üst düzeyde korunması meselesidir. Onun için bunu da bize tam üyelik dışında hiçbir formül vermiyor. Bizim hedefimiz AB’ye katılım ve bu yolda adımlar atmamız lazım. Üye olmak için üyelik koşullarını yerine getirmemiz gerekiyor. Bundan kaçış yok. Bu yolda çifte standartla karşılaştığımız da bir gerçektir. Çünkü hiçbir aday ülke Türkiye gibi değil.”