Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, hedeflerinin Avrupa Birliği'ne tam üyelik olduğunu belirterek, "Bu süreçte de Gümrük Birliği güncellenmesi, vize serbestisi, güvenlikten savunmaya her alanda iş birliğini AB ile arttırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı: Hedefimiz AB'ye tam üyelik

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Faruk Kaymakcı, "Bizim için AB ile ilişkilerimiz yalnızca yaptığımız ortak projelerden ibaret değil. Hedefimiz tam üyelik" dedi.

Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Programı'nın altıncı dönemi kapsamında desteklenen "Ortak Bir Sorun-İki Farklı Kültürel Perspektif" projesinin kapanış toplantısı Ankara'da düzenlendi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Kaymakcı, Türkiye ve AB ilişkilerinde sivil toplumun diyaloğunun kendileri için çok önemli olduğunun belirterek, AB Başkanlığı olarak sivil topluma destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Kaymakcı, AB ile ilişkilerin önemine değindiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bizim Türkiye-AB ile ilişkilerimiz yalnızca yaptığımız ortak projelerden ibaret değil. Hedefimiz tam üyelik. Bu süreçte de Gümrük Birliği güncellenmesi, vize serbestisi, güvenlikten savunmaya her alanda iş birliğini AB ile arttırmak istiyoruz. Dolayısıyla Türkiye bu kararlığında devam edecek."