Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'nin şahlanış dönemi başlıyor. Bizi kimse tutamaz, engelleyemez. 'Yakacağız, yıkacağız' diyenlere de millet fırsat vermez. Ülkemizi yeni başarılara taşıyacağız” dedi.

Kaynak: İHA
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Şahlanış dönemi başlıyor, bizi kimse tutamaz"
FOTOĞRAF: İHA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, milletvekili adayı da olduğu memleketi Antalya’nın Akseki ilçesindeki bayramlaşma törenine katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, hiçbir zaman partizanlık yapmadıklarını vatandaşa hizmet etmek isteyen herkesi desteklediklerini kaydetti. Türkiye geliştikçe taleplerdin değiştiğini çoğaldığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin her yerine devasa mega projeler yaptıklarını belirtti.

"KÜRESEL AKTÖRÜZ"
Savunma sanayinde dışa bağımlı olduklarını ama şimdi yerli ve millik oranının yüzde 80’lere ulaştığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Dış politikada dünyada küresel bir aktör olduk. 90 ülkeden 11 bin 320 kişi geldi arama kurtarma için. Yıllardır Türkiye herkesin yardımına koşuyor. İhracatımız 36 milyar dolardan, 260 milyar dolara çıktı" dedi.

"CUMHURİYET'E EN BÜYÜK ESERLER ERDOĞAN'IN"
Türkiye’nin bölgesel bir güç değil küresel bir aktör olduğunun altını çizen Bakan Çavuşoğlu, "AK Parti ile gurur duyalım. Cumhuriyetimizin 100. yılı ile gurur duyuyoruz. Atatürk’ün ilk 10 yılda yaptıklarından sonra Cumhuriyet'imize en büyük eserleri Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bizler kazandırdık. Yaptıklarımızı anlatmamızdan rahatsız oluyorlar” dedi.

"ŞAHLANIŞ DÖNEMİ"
Dünyada belirsizliklerin arttığını, bu nedenle Türkiye'nin daha da güçlü olması gerektiğini aktaran Çavuşoğlu, "Herkes Türkiye'den umut bekliyor. Türk'ün sorumluluğu büyük. 14 Mayıs'ta vereceğiniz oylarla istikrar sürecek, Türkiye büyüyecek. Türkiye'nin şahlanış dönemi başlıyor. Bizi kimse tutamaz, engelleyemez. 'Yakacağız, yıkacağız' diyenlere de millet fırsat vermez. Çok çalışacağız. Yeni ortaklarımızla daha da güçlendik. Ülkemizi yeni başarılara taşıyacağız” diye konuştu.
Bakan Çavuşoğlu, ardından Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinde de bayramlaşma programlarına katıldı.