Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Türkiye ile ilgili kullandığı ifadelere, “İbretlik cehalet” diyerek yanıt verdi.

Dışişleri Bakanı’ndan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı’na yanıt: İbretlik cehalet

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin yasama organı Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi’nin Türkiye ile ilgili kullandığı ifadelere yanıt verdi.

Pelosi, Donald Trump'ın seçimleri kaybederse görevi barışçıl bir şekilde teslim edip etmeyeceğiyle ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınmasına "Türkiye'de değilsiniz" diyerek tepki göstermişti.

Washington'un en güçlü üçüncü ismi olan Pelosi, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lider Kim Jong-un ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı" örnek göstererek, "Trump hükûmetteki rolünü uzun süre uzatanlara özeniyor" dedi.

Temsilciler Meclisi'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Pelosi, "Ama size şunu hayırlatmak isterim: Sayın Başkan Kuzey Kore'de değilsiniz; Türkiye'de değilsiniz; Rusya'da değilsiniz: Suudi Arabistan'da değilsiniz" dedi ve ekledi: "Burası ABD, burası bir demokrasi."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “İbretlik cehaletiyle Nancy Pelosi'nin ABD Meclisi başkanlığına kadar yükselmesi kaygı vericidir” ifadelerini kullandı.