Avusturya'nın, Türkiye için casusluk yapan bir şüpheliyi yakaladıklarını açıklamasına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, "Avusturya makamlarınca ülkemiz hakkında ortaya atılan mesnetsiz iddiaları reddediyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'casusluk' iddialarına tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan Avusturya'da Türkiye adına casusluk yapıldığı iddasına ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Avusturya makamlarınca ülkemiz hakkında ortaya atılan mesnetsiz iddiaları reddediyoruz. Bu iddiaların arkasında Türkiye karşıtı çevrelerin olduğu aşikardır" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde;

Avusturya makamlarınca ülkemiz hakkında ortaya atılan mesnetsiz iddiaları reddediyoruz. Bu iddiaların arkasında Türkiye karşıtı çevrelerin olduğu aşikardır.

Avusturya Hükümetinin, bu iddialardan tamamen gayri-ciddi reflekslerle ülkemizi itham eden sonuçlar çıkarmasını hayretle karşılıyoruz.

Yapılan beyanlar, Avusturya siyasetinin, popülist söylem sarmalından ve Türkiye karşıtlığı saplantısından kurtulamadığını da bir kez daha göstermiştir. Bu durumun, Avusturya’daki Türk toplumunun huzurunu kaçırdığı ve Türkiye – Avusturya ilişkilerine zarar verdiği bilinmelidir.

Avusturya Hükümetini, sığ iç siyasi hesaplarla Türkiye üzerinden suni gündem peşinde koşmaktan vazgeçip, devlet ciddiyetiyle ve sağduyuyla hareket etmeye ve samimi işbirliğine davet ediyoruz.

NE OLMUŞTU?

Avusturya, Türkiye için casusluk yapan bir şüpheliyi yakaladıklarını açıklamıştı. İçişleri Bakanı Karl Nehammer, Salı günü yaptığı açıklamada söz konusu kişinin Ankara'ya Avusturya'da yaşayan Türk hükümeti karşıtlarıyla ilgili bilgiler aktardığını söylemişti. Nehammer, "Türkiye casusluğunun Avusturya'da yeri yoktur. Bu faaliyet biçimine müsamaha göstermeyeceğimiz bilinmelidir" diye konuşmuştu.