Dışişleri Bakanlığı bugün Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin'in başkanlık ettiği heyetle yapılan görüşmeye ilişkin açıklama yaptı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Rus heyetle görüşmeyle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanlığı, bugün Rusya ile Suriye ile ilgili atılacak olan adımlara yönelik yapılan görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Sahada bir an önce sükunet sağlanması için atılacak adımlar üzerinde duruldu" ifadelerine yer verilerek, görüşmelerin haftaya devam edeceği belirtildi.

Heyetler arası görüşmelerde İdlip’teki durum ele alındı, siyasi sürecin ilerletilmesi için atılabilecek adımlar üzerinde duruldu. Görüşmelere önümüzdeki hafta devam edilmesi kararlaştırıldı.

Görüşme sonrası Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Sahada bir an önce sükunet sağlanması için atılacak adımlar üzerinde duruldu. Rusya ile görüşmelere önümüzdeki hafta devam edilmesi kararlaştırıldı."

Bugün Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin'in başkanlık ettiği heyet Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile görüşmüştü. İki ülkenin savunma bakanlığından üst düzey isimlerin de yer aldığı heyetler arası görüşme üç saat sürmüştü.