Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Almanya'da beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren ve cenazesi bir Alman vatandaşıyla karıştırılarak yakılan Abdülkadir Sargın'ın cenazesinin Türkiye'ye getirileceğini belirtti. Bilgiç, "Dinimize uygun bir şekilde defni için de Diyanet İşleri Başkanlığımızla gerekli koordinasyonu sağladık" dedi. Sargın'ın yeğeni ise amcasının küllerinden dahi emin olmadığını söylemişti.

Dışişleri'nden Abdülkadir Sargın'ın cenazesinin yakılmasına ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşı Abdülkadir Sargın'ın cenazesinin yanlışlıkla yakılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sargın'ın cenazesinin yanlışlıkla yakıldığını doğrulayan Bilgiç, "Abdülkadir Sargın isimli vatandaşımız 14 Aralık günü Hannover'deki eyalet hastanesinde fenalaşıp hayatını kaybetti. Maalesef, vatandaşımızın naaşının bir Alman vatandaşının cenazesiyle karıştırılması sonucunda yakıldığını öğrendik" dedi.

AA'nın haberine göre Bilgiç, cenazesinin yanlışlıkla yakıldığının öğrenilmesinin ardından Hannover Başkonsolosluğunun Sargın'ın ailesiyle temasa geçtiğini, eyalet bakanları da dahil olmak üzere gerekli girişimlerin yapıldığını belirterek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ve Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim'in konunun takipçisi olduğunu söyledi.

Aileye gerekli hukuki desteğin verildiğini söyleyen Bilgiç "Cenazenin Türkiye’ye getirilip dinimize uygun bir şekilde defni için de Diyanet İşleri Başkanlığımızla gerekli koordinasyonu sağladık. Alman makamlarından bazı beklentimiz var, bunlardan ilki suçluların cezalandırılması ve aileden özür dilenmesi. Merhumun küllerinin ivedilikle ülkemize teslim edilmesi de beklentilerden bir tanesi" diye konuştu.

Bilgiç, benzer olayların yaşanmasını engellemek için Alman makamlarınca gerekli önlemleri alınmasının beklendiğini söyledi.