Dışişleri’nden Kayı işçilerine çözüm sözü

EMEK SERVİSİ

Kayı İnşaat’ın yurtdışı şantiyelerinde çalışan ama bir yıllık ücretlerini alamayan işçiler, 13 gündür eylemlerini sürdürüyor. Patron Coşkun Yılmaz tarafından gasp edilen hakları için İnşaat-Sen’in öncülüğünde mücadele yürüten işçiler bugün Meclis’te olacak.

Öte yandan TBMM Dışişleri Komisyonu’nda önceki gün HDP’li Serpil Kemalbay’ın sorusunu yanıtlayan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Coşkun Yılmaz’ın Antep Şehir Hastanesi hisseleri üzerinden işçilerin ücretlerini ödeyeceğini, konunun yakından takipçisi olacaklarını söyledi.

Bu konunun uzun süredir gündemlerinde olduğunu belirten Kıran, şunları kaydetti: “Son dönemde Kayı İnşaat’ta çalışmış işçilerimizin de şirketin merkezinin önünde yaptığı eylemler söz konusu. Esasen uzun süredir işçilerimizin alacaklarının temin edilmesi konusunda biz devlet olarak Sayın Kemalbay’ın bahsettiği o her türlü girişimi en üst düzeyde Sayın Bakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız gündeme getirdi Cezayir makamları nezdinde. Son eylemler çerçevesinde ben de bizzat işçi temsilcileriyle görüştüm, firma sahipleriyle görüştüm.


Son olarak yine bu konuda firma sahibinin beyanlarından anladığımız kadarıyla Gaziantep’te şehir hastanesindeki hisselerini satmak suretiyle işçilerin borçlarını ödeyeceği yönünde bir taahhüdü oldu. Bu taahhüdünün de takipçisiyiz. İşçilerimizin haklarının dünyanın neresinde olursa olsun... Tabii ki biz buna bir işçi işveren ilişkisi olarak bakıp işçilerimizin bu sorunlarını göz ardı edemeyiz.”