Dışişleri Bakanlığı, Suriye Devleti ile ilgili yaptığı açıklamada, "KSYT Soruşturma ve Tespit Ekibi, açıkladığı üçüncü raporunda, 7 Nisan 2018 tarihinde Douma’da vuku bulan klor gazı saldırısının, rejim tarafından gerçekleştirildiğini tespit etmiş bulunmaktadır. Bir kimyasal silah saldırısında daha rejimin sorumluluğunun bulunduğu ortaya konulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri'nden Suriye raporu hakkında açıklama: Kimyasal silah saldırısında rejimin sorumluluğu ortaya konuldu

Dışişleri Bakanlığı, Kimyasal Silahların Yasaklanması Teşkilatı Soruşturma ve Tespit Ekibi'nin açıkladığı üçüncü rapora ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında, "Suriye’de kimyasal silah kullanan tarafların tespiti amacıyla ihdas edilen, Kimyasal Silahların Yasaklanması Teşkilatı (KSYT) Soruşturma ve Tespit Ekibi, açıkladığı üçüncü raporunda, 7 Nisan 2018 tarihinde Douma’da vuku bulan klor gazı saldırısının, rejim tarafından gerçekleştirildiğini tespit etmiş bulunmaktadır" denildi.

Açıklamada, "Bir kimyasal silah saldırısında daha rejimin sorumluluğunun bulunduğu ortaya konulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık açıklamasında, "Türkiye, BM ve KSYT başta olmak üzere, Suriye’de hesap verilebilirliğin sağlanmasına yönelik çabaları desteklemeyi sürdürecektir" ifadeleri kullanıldı.

2011'DEN SONRA İLK KEZ BAKANLAR SEVİYESİNDE TEMAS GERÇEKLEŞMİŞTİ

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Ankara ve Şam yönetimi ilk kez bakanlar seviyesinde bir görüşme gerçekleştirmişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye Savunma Bakanı Abbas ve iki ülkenin istihbarat başkanlarıyla 28 Aralık 2022'de Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantıda, Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarında bulunan tüm terör örgütleriyle ortak mücadele çabaları ele alınmıştı.