DİSK, 4253 lira olarak belirlenen 2022 yılı asgari ücreti hakkında yazılı açıklama yaptı. Artışı yeterli görmediğin belirten DİSK, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2022 yılı bahar aylarından yeniden toplanmasını ve asgari ücreti belirlemesini talep etti.

DİSK: Asgari Ücret Tespit Komisyonu bahar aylarında yeniden toplanmalı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanan yeni asgari ücretin emekçinin derdine derman olmayacağını belirterek, "Talebimiz, 2022 bahar aylarında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yeniden toplanması ve asgari ücretin yeniden belirlenmesidir" açıklamasını yaptı.

DİSK’in açıklamasında, asgari ücrete günlük 47,5 TL zam yapıldığını belirtilerek, “Bu zam, bu korkunç pahalılıkta emekçilerin derdine derman olmaz” denildi.

DİSK’in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Kasım 2021 resmi enflasyonuna göre, dar gelirli kesimlerin gıda enflasyonu yüzde 40 civarındadır. Bu oran, önümüzdeki aylarda çok daha artacaktır. Halkın hissettiği pahalılık ise resmi verilerin çok çok üstündedir. Asgari ücrete yapılan zam, suya yazılan yazı gibi birkaç ay içinde eriyip gidecektir.

Bu asgari ücret artışını yeterli görmüyoruz. Ancak bu artışın bütün emekçilere yansıması için Ocak 2022’de tüm işçi ücretleri, memur maaşları ve emekli aylıkları da en az asgari ücret artışı oranında artmalıdır. Aksi durumda asgari ücrete gelen zam oranı, diğer emek gelirlerine yansımadığı sürece bir anlam ifade etmeyecektir.

Talebimiz, 2022 bahar aylarında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yeniden toplanması ve asgari ücretin yeniden belirlenmesidir.

Talebimiz, bütün emek gelirlerinin, ücretlerin, maaşların ve emekli aylıklarının asgari ücret kadar artırılmasıdır. Talebimiz, en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine çıkarılmasıdır."

(ANKA)