DİSK Basın-İş, gazeteci Tuğrul Eryılmaz'ın basın kartının iptal edilmesine "Kimin gazeteci olup olmadığına Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı ya da Fahrettin Altun değil; gazetecilik örgütleri karar verir" sözleriyle tepki gösterdi.

DİSK Basın-İş'ten Tuğrul Eryılmaz'ın basın kartının iptal edilmesine tepki

DİSK Basın-İş, gazeteci Tuğrul Eryılmaz'ın 1975'te TRT Haber Dairesi'nde gazeteciliğe başlayarak aldığı basın kartının iptal edilmesine sosyal medya hesaplarından yaptıkları bir açıklamayla tepki gösterdi.

İletişim Başkanlığı'nın bu kararını kınadıklarını bildiren DİSK Basın-İş, meslek örgütlerine de 'elini taşın altına koyma' çağrısında bulundu.

DİSK Basın-İş tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı,Tuğrul Eryılmaz'ın 1975'te TRT Haber Dairesi'nde gazeteciliğe başlayarak aldığı basın kartını iptal etti ve iade edilmesini talep etti. Kimin gazeteci olup olmadığına Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı ya da Fahrettin Altun değil; gazetecilik örgütleri karar verir. Bu kararı kınıyoruz, tüm meslek örgütlerini de basın kartı sorunlarının çözümü için elini taşın altına koymaya davet ediyoruz"

TUĞRUL ERYILMAZ KÖŞE YAZISINDA DUYURMUŞTU

Gazeteci Tuğrul Eryılmaz, T24'te yayınlanan "Cihangir, Londra, Paris ve İzmir" başlıklı köşe yazısında "İletişim Başkanlığı'nın bu hafta gönderdiği bir iadeli taahhütlü mektupla yıllardır taşıdığım sürekli basın kartımın iptal edildiği bildirildi" ifadelerine yer verdi.

Kartının iptal edilme gerekçesini de yazan Eryılmaz, "Gerekçe mi? 70+ bir delikanlı olduğum için 'milli güvenliğe zarar verecek eylemlerim' Fahrettin Altun ve ekibi tarafından cezalandırılmış. Gerçekten burası sözün bittiği yer. Üç yıldır ne yeni basın kartımı verdiler, ne iptal etmişlerdi. Şimdi iptal etmişler. Avukat param olmadığı için konuyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ilgileniyor” dedi.