Google Play Store
App Store
DİSK Basın-İş ve Artı TV protokol imzaladı sonunda kazanan basın emekçisi oldu

Emek Servisi

Artı TV ve Artı Gerçek’in de aralarında bulunduğu medya kuruluşlarına hizmet üreten basın kuruluşlarında örgütlü olan DİSK Basın-İş, işkolu düzeyinde toplu sözleşme yetkisi olmamasına rağmen yönetimle protokol imzaladı.

Protokole göre çalışanlarla yönetim arasında sendika ve işverenden oluşan bir diyalog mekanizması resmileşti. Her takvim yılı için en düşük maaşa en az yüzde 15 zam yapılacak. Her yılbaşında çalışanlara ikramiye verilecek. Ayrıca imzalanan protokolde işçi sağlığı, güvenliği, özlük haklarına dair uygulamalar, mesleki gelişim sürecine dair düzenlemeler ve yönetici ve çalışan ücretleri arasındaki farkı sınırlayan maddeler de yer alıyor.

Basın-İş’in yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“DİSK Basın-İş, işkolu düzeyinde toplu sözleşme yetkisi olmamasına rağmen, üyelerinin kararlı ve örgütlü duruşu ile işverenle çalışma koşullarına dair bir protokol imzalamayı başardı. Türkiye gibi sendikal baraj ve yasaklarla, hileli mevzuatlarla gazetecilerin sendikasız bırakılmak istendiği koşullarda bu adım çok değerli ve anlamlı.”