DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turuna ilişkin basın açıklaması düzenledi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı,  Erdoğan’ın seçimi kaybetmesi için çalışma yürüteceklerini vurgulayarak,  “Bir hafta boyunca alanlara çıkıyoruz. 70 bin oyu getirmek için söz veriyoruz” dedi

DİSK Ege Bölge Temsilciliği: Bir hafta boyunca alanlara çıkıyoruz, 70 bin oyu getirmek için söz veriyoruz

BİRGÜN EGE

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği,  28 Mayıs günü gerçekleştirilecek ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği binasında düzenlenen toplantıya, şube yöneticileri ve iş yeri temsilcileri katıldı. Basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı,  “Ülkemizin karanlık güçleri çeşitli hilelerle çalışmalar yaptı. Ne yaparsa yapsın adam kazanamadı” dedi.

Sarı, “21 yıldır uygulanan politikalar ve başkanlık rejimi ile Türkiye Ekonomisi az gitti uz gitti, bir arpa boyu yol alamadı, üstelik masallar ve ninnilerle uyutulmaya çalışılan yoksul halkın, artık açlık sınırının çok altındaki alım gücüyle uyumaya bile mecali kalmadı. ‘Muhteşem yüzyıl’ımızı özetlemeye yeten tek şey, halkımızın kuru soğana bile muhtaç olmasıdır. Emek açısından AKP döneminin ve özellikle de başkanlık rejiminin yarattığı tahribat ortadadır. İnsanca çalışmamız ve insanca yaşamamız bir yana, hayatta kalmamızı bile sağlamaktan çok uzak bir düzenle karşı karşıyayız. Bu nedenle 28 Mayıs seçimlerinde vereceğimiz karar, ülkemizi hangi cumhurbaşkanının yöneteceğinden ibaret değildir. Bu sandık, bizim için esas olarak, adaleti ve demokrasiyi ağır biçimde tahrip eden, ülkeyi şirket gibi yöneterek milyonları enkaz altında bırakan, otoriter başkanlık sistemini değiştirmek için, bölünmeden, parçalanmadan birlik olacağımız sandıktır” diye konuştu. 

KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞTAYIZ

Erdoğan’ın seçimi kaybetmesi için İzmir’den 70 bin oyu sandığa getireceklerinin sözünü veren Sarı, şunları dile getirdi: “Bizler, 28 Mayıs’ ta; sevgi ile nefreti, adalet ile zulmü, demokrasi ile saltanatı, özgürlük ile esareti, barış ile savaşı, geleceği, gençliği, çocukları, eğitimi, bilimi, laikliği, tek adam rejimini, domuz bağını, çocuk istismarını, kadın cinayetlerini oylayacağız. Yani köprüden önceki son çıkıştayız. Memleketimizin üzerine karabulut gibi çökmüş bu kötülüğü göndermek için, öncelikle oy vermeye gitmeli, sonrasında, oyumuza ve sandıklara sahip çıkmalıyız. 28 Mayıs’ta işte tam da bu köhnemiş düzene karşı bizler buradayız, bir aradayız. Bizi içine hapsetmeye çalıştıkları karanlığı yırtacağız. Şimdi, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, bilimsel bir ülke yönetimine hiç olmadığı kadar ihtiyacımız ve bunun gerçekleşmesi için bir seçeneğimiz var: o da tek adamı göndermektir.” 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Oy ve Ötesi’ni hedef almasına da değinen Sarı, “Oy ve ötesine karşı bir saldırı ve linç kampanyası yürütülmektedir. O yüzden oylarınıza sahip çıkmak için elinizde şube başkanlarının o gün dağıtacakları müşahit kartları olacaktır” ifadelerini kullandı.