DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, HDP İzmir il binasına yapılan faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini protesto etmek için Kadıköy'de toplandı. Polis HDP'lileri eylem alanına sokmayınca kitle oturma eylemine başladı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den Kadıköy’de eylem

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) ortak çağrısıyla bir araya gelen yurttaşlar, HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik faşist saldırıyı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesini protesto etmek için Süreyya Operası önünde toplandı. Polis HDP'lileri eylem alanına sokmayınca kitle alkışlarla oturma eylemine başladı.

Kurumlar eylem alanına üzerinde “Faşizme karşı omuz omuza” yazılı pankartla yürüyüş yaparak geldiler. Eylem alanına HDP’lilerin gelmesi beklendi.

Kısa süreli oturma eyleminin ardından HDP'lilerin eylem alanına girmesine izin verildi. HDP'liler "HDP halktır halk burada", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları atıldı.

HALKA DEĞİL, KATİLLERE BARİKAT

Eylem alanında “Faşizme karşı omuz omuza”, “Halka değil katillere barikat” sloganı atıldı. Alana gelen yaklaşık 100 kişi “Biji berxwedana HDP”, “Şehid namırın” sloganları attı.

Faşist saldırıda katledilen ve bugün İzmir’de sonsuzluğa uğurlanan HDP’li Deniz Poyraz için “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek” sloganları atıldı.