DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Türkiye işçi sınıfının en büyük direnişlerinden olan 15-16 Haziran Direnişi’nin 50’nci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada kıdem tazminatı işçilerin elinde alınamayacağı vurgulanarak, “Grevse grev, direnişse direniş! Bu yanlıştan dönülmezse sokaklar işçilerin olacaktır” denildi

DİSK: Kıdem tazminatını kaldırmaya AKP’nin kıdemi yetmez

AYCAN KARADAĞ

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Türkiye işçi sınıfının en büyük direnişlerinden olan 15-16 Haziran Direnişi’nin 50’nci yıldönümü nedeniyle Konak eski Sümerbank önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 15-16 Haziran Direnişi’nin işçilerin DİSK’e sahip çıkma direnişi olduğunu belirterek, “Örgütlü-örgütsüz işçi sınıfının ayağa kalkıp “Artık yeter!” dediği bir direniş günüdür. Tüm baskılara rağmen DİSK yoluna devam ediyor. DİSK olarak kıdem tazminatı konusunda bir müzakere sürecinin parçası değiliz, bu son derece hukuksuz ve eşitsiz bir süreç. DİSK her zaman her yerde sözünü söyler ve DİSK’in sözü kapalı kapılar ardında, masa başında söylenen sözler değildir. Kıdem tazminatı üreten, üretmeyen, iş arayan hatta iş aramaktan umudunu kesmiş ve yeni doğan çocuklarımızın geleceğidir. Geleceğimizi kimsenin çalmasına izin vermeyeceğiz. Grevse grev, direnişse direniş! Bu yanlıştan dönülmezse sokaklar işçilerin olacaktır!” diye konuştu.

KIDEM TAZMİNATINI KALDIRMAYA AKP’NİN KIDEMİ YETMEZ

Memiş son olarak şunları dile getirdi: “Kıdem tazminatını işveren yükümlülüğü olmaktan çıkaracak, son ücret ile bağını koparacak, iş güvencesi dayanağı olmaktan çıkaracak her türlü dayatma, bir müzakerenin değil ancak mücadelenin konusu olabilir. Kıdem tazminatı sadece dünün ve bugünün değil geleceğimizin de kazanımıdır. Gençlerimizin ve çocuklarımızın emanetidir. Buradaki asıl amaç Kamusal Emeklilik Sistemini kaldırmak, ne olduğu belli olmayan TES ve BES’i bize dayatmaktadırlar. Buradan çağrı yapıyoruz “şimdi değilse ne zaman? Haydi o zaman genel grev, genel direniş deme zamanıdır. 100 yıllık mücadelemiz olan kıdem tazminatını kaldırmaya AKP’nin kıdemi yetmez.”