DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’a Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti sırasında ziyarette bulundu.

DİSK'ten Şenyaşar ailesine ziyaret
Fotoğraf: DİSK

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan, Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ile iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’ın başlattığı Adalet Nöbeti’ne 609’uncu gününde ziyarette bulundu.

Ziyaretin fotoğrafları DİSK’in sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Çerkezoğlu, ziyarete ilişkin, "Bu mücadele Türkiye'nin içinden geçtiği süreci çok iyi anlatıyor. Burada yaşanan bir vahşetin, bir katliamın sonrasında yaşanan sürece bütün Türkiye tanık. Haksızlığa karşı verilen bütün mücadeleler, adalet mücadelesi DİSK'in de mücadelesidir. Bu adalet mücadelesinde Şenyaşar ailesinin yanındayız. İşçi sınıfı olarak, DİSK olarak her zaman şunu söylüyoruz; demokrasi olmadan, adalet olmadan emeğin hakları olmaz. Demokrasi ve adalet işçinin ekmeğidir diyoruz. Biliyoruz ki emeğin hakları olmadan da demokrasi ve adalet olmaz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, seçim çalışmaları sırasında Şenyaşar ailesinin işyerini ziyaret etmişti.

Ziyaret sırasında çıkan tartışma sonucu Yıldız'ın yakınları ve korumaları aileye saldırmış, iş yerinde çeşitli yerlerinden yaralanan Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

AKP'li Yıldız'ın yakınlarının hastanede devam ettirdiği saldırılar sonucu, ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar öldürülmüştü.