DİSK'ten Yalova'ya 'Abdullah Baştürk Parkı' için ziyaret

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve beraberindeki heyet, Abdullah Baştürk Parkı'nın adının değiştirilmesinin Yalova Belediye Meclisi gündemine gelmesi üzerine Yalova'ya gitti.

DİSK heyeti önce Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ile makamında bir görüşme gerçekleştirdi.

Ardından Abdullah Baştürk Parkına geçen geçen DİSK heyeti adına konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “DİSK kurucularının adlarının yaşatılması bizler için önemli bir görev, önemli bir sorumluluk ve hepsinden önemlisi çok büyük bir onurdur. Bugün burada Genel Başkanımız Abdullah Baştürk’ün 30 yıl önce vefatının ardından adının verildiği parktayız. Yalovalı bir sendika lideri olarak Abdullah Baştürk’ün adının çocuklarımızın geleceğinde sonsuza kadar yaşayacağına inanıyoruz” dedi.

disk-ten-yalova-ya-abdullah-basturk-parki-icin-ziyaret-916389-1.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun ardından söz alan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise, “Meclis gündemine isim değişikliği yönünde bir talep geldi, meclisimizin bu teklifi oy birliği ile reddedeceğine inanıyorum. Teklifi reddedeceğimi kendim şimdiden beyan ediyorum, Abdullah Baştürk bizim de milletvekilimiz, bizim de başkanımızdır. Adını da inşallah yüz yıllarca yaşatacağız.” ifadelerini kullandı.

Heyet, konuşmaların ardından parktaki Abdullah Baştürk anıtını ziyaret etti.