DİSK, ‘vergide adalet’ sloganıyla imza kampanyası başlattı. Kampanyayla, vergi dilimlerinin asgari ücret veya yeniden değerleme oranında arttırılarak, işçilerin vergi yükünün azaltılması gerektiği ifade edildi. DİSK'li işçiler 15-16 Aralık'ta ise Vergi Daireleri önünde bir araya gelecek.

DİSK, ‘vergide adalet’ kampanyası başlattı: Ücretlerimiz üzerindeki vergi yükü giderek artıyor!
Fotoğraf: DİSK

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yüksek enflasyon karşısında artan vergi yükü ile ücretlerin erimesine karşı, bugün “Vergide adalet” sloganıyla imza kampanyası başlattı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, kampanyaya ilişkin sosyal medya hesabından, "Gelir vergisi oranı, ücretlilerde yüzde 10’a düşürülmelidir. Vergi tarife dilimleri, en az asgari ücret veya yeniden değerleme oranında artırılmalıdır. Vergide adalet mücadelemiz imza kampanyamızla devam ediyor" açıklamasını yaptı.

DİSK’ten yapılan açıklamada da alım gücü kaybı yaşayan ücretlilerin vergi yükü altında kaldıkları belirtildi.

"ÜCRETLERİMİZ ÜZERİNDEKİ VERGİ YÜKÜ GİDEREK ARTIYOR"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ücretlerimiz artsa bile önemli bir bölümü vergiye gidiyor. Biz ücretli çalışanlar için hem vergi oranlarının yüksek olması hem de vergi dilimi tarife tutarının düşük belirlenmesi, elimize geçen ücretin yıl içinde azalmasına yol açıyor. Bu yüzden biz ücretliler, her yıl daha erken üst vergi dilimine giriyoruz ve ücretlerimiz üzerindeki vergi yükü giderek artıyor. Bu gerçeklerden hareketle vergide adalet mücadelemizi şimdi de imza kampanyamızla sürdürüyoruz. Örgütlü olduğumuz tüm iş yerlerinden başlayarak, kentlerin meydanlarında, sokaklarında, işe gidip geldiğimiz duraklarda, nerede bir DİSK’li işçi varsa orada taleplerimizi toplumun geniş kesimlerine ulaştırıyoruz. Sadece DİSK’li işçileri değil tüm işçileri, ücretiyle geçinen herkesi, bulunduğu her yerde imza toplamaya çağırıyoruz."

DİSK, taleplerini ise şöyle sıraladı:

►Gelir vergisi oranı, ücretlilerde yüzde 10’a düşürülmelidir.
►Vergi tarife dilimleri, en az asgari ücret veya yeniden değerleme oranında artırılmalıdır.
►İşverenlere uygulanan 5 puan SGK prim desteği çalışanlara da uygulanmalıdır.
►Çağdışı damga vergisi tümüyle kaldırılmalıdır.

Öte yandan açıklanan programla DİSK üyeleri 14 Aralık'ta İstanbul, Adana ve Eskişehir'de, 15 Aralık'ta ise İzmir ve Ankara'da bulunan Vergi Dairesi önlerinde basın açıklaması yapılacak.

(ANKA)