Kamu hastanelerinde diyaliz ünitelerinde sertifikası olmayan sağlıkçıların görevlendirildiğine dikkati çeken diyaliz teknikerleri ve tedavi gören hastalar yaşanan duruma tepki gösterdi.

Diyaliz teknikerlerinden tepki: Kamu hastanelerinde sertifikasız personel çalıştırılıyor!

Kamu hastanelerinde diyaliz teknikeri ve sertifika sahibi olmayan sağlıkçıların çalıştırılmaması kararı alınmasına rağmen birçok kamu hastanesinde farklı branşlardan mezun olan sağlıkçıların diyaliz ünitelerinde görev yapmaya devam ettiğine dikkati çeken diyaliz teknikerleri yaşanan duruma tepki gösterdi.

Diyaliz üniteleri ile ilgili yönetmelik çıkarılmasına rağmen uygulanmadığını belirten diyaliz teknikerleri ve bu ünitelerde tedavi gören hastalar yaşanan duruma tepki gösterdi.

İstihdam talebinde bulunan teknikerler, gerekli kadronun açılmasını, hastalar ise tedavilerinin sertifika sahibi diyaliz teknikerleri tarafından devam ettirilmesini talep ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da konuya ilişkin 15 Ocak 2021'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplanması talebiyle bir soru önergesi vermişti. Tanrıkulu soru önergesinde mağduriyetlerin giderilmesi için herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını sormuştu.

Yönetmeliğe göre diyaliz merkezlerinde sertifikalı teknikerlerin çalıştırılması gerekirken bu alanda alım yapılmaması sebebiyle diyaliz teknikeri olan çok sayıda sağlıkçı atanmayı bekliyor.