Diyanet Başkanı Erbaş: Hepimiz Peygamber varisiyiz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, AKP-MHP'nin gündemi doğrultusunda 'aile' ile ilgili mesajlar verdi.

Erbaş, din görevlilerine "En öncelikli işimiz, özellikle gençlerle, çocuklarla ve aile ile ilgili çalışmalarımızı yürütmek olacak. Türkiye genelinde 438 noktada aile rehberlik bürolarımız var. Aile çalışmalarımızı hızlandırmamız lazım, buna ihtiyacımız var. Ailelerimize, kızlarımıza siz ulaşacaksınız. Onlar kursumuza gelsin de bir şeyler anlatalım diye beklemeyeceksiniz, siz gideceksiniz," dedi.

Erbaş, aynı konuşmasında şu ifadeleri de kullandı:

"Hepimiz Peygamber varisiyiz. Peygamber varisi olmak gibi büyük bir unvanı üzerimizde taşıyor olmak lütufların en büyüğüdür. Şükrü gerektirir, ne kadar şükretsek azdır. Biz insanlığın huzur ve refahı, yeryüzünün imar ve ıslahı için mücadele eden bir teşkilatın mensuplarıyız. "

Din görevlilerinden sorumluluk sahibi olmalarını isteyen Erbaş, "Sorumluluk duygusu, idealizm duygusu olduktan sonra başarının gelmemesi mümkün değil. Dalga dalga mahallemize, köyümüze, sokağımıza, nerede görev yapıyorsak bu başarının yayılmaması mümkün değil. İnşallah daha çok çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Erbaş, din görevlilerine Diyanet televizyonu ve radyolarındaki programları takip etmeleri tavsiyesinde bulunarak, "İdeal bir imam, ideal bir müftü, ideal bir vaiz nasıl olur; değerlerimiz, önderlerimiz, bunlarla ilgili programlarımız var. Diyanet televizyonumuz, televizyondan öte bir okul. Çocuk programlarımız var. Diyanet Çocuk Youtube kanalımız var. Onları cemaatimize, insanlara tanıtalım." şeklinde konuştu.

Gençlere yönelik çalışmaların önemine dikkati çeken Erbaş, "Gençlerle daha fazla buluşalım istiyorum. Bir hocamız 10 gence ulaşsın dedik. Çok güzel çalışmalar var. Değil 10 genç, 100, 200, 800 gençle ilgilenen hocalarımız var. Şimdi işte Kayseri'deyiz. Kayseri'de 5 üniversite var. Bu çocuklar, bu gençler, bizim gençlerimiz, bizim çocuklarımız. Gençlik merkezlerimiz, gençlik koordinatörlerimiz, onlar sizlerle birlikte başarıya ulaşacaklar, onları yalnız bırakmayalım." açıklamasında bulundu.

4-6 yaş Kur'an kurslarında 170 bin civarında öğrencinin olduğunu aktaran Başkan Erbaş, "İstiyorum ki her mahallede bir 4-6 yaş sınıfı olsun. İmamlarımız, müezzinlerimiz, vaizlerimiz, hoca hanımlara destek olalım. 10 sene sonrasının gençleri bu çocuklar olacaklar. Kim istemez, Rabbini, Peygamberini, kitabını bilen, büyüğünü, küçüğünü tanıyan, vatanını, bayrağını, ezanını seven gençlere ulaşmayı kim istemez. Hepimiz isteriz değil mi? Bunun yolu işte buradan geçiyor." ifadelerini kullandı.