Kripto paralarla ilgili açıklamada bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduğu için caiz diyemeyiz. Bunu biz bir uzman yardımcısı arkadaşımıza tez konusu olarak verdik. Ama şu an itibariyle kripto paralar için caizdir değildir diyemiyoruz" dedi.

Diyanet Başkanı Erbaş: Kripto paralar için 'caizdir, değildir' diyemiyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, A Haber programında soruları yanıtladı. Kripto para caiz mi sorusuna Erbaş, "Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduğu için caiz diyemeyiz" dedi.

Erbaş, "Kripto para caizdir denilemiyor. Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduğu için caiz diyemeyiz. Bunu biz bir uzman yardımcısı arkadaşımıza tez konusu olarak verdik. Bir hocamız tez olarak bunu hazırlıyor. Ama şu an itibariyle kripto paralar için caizdir değildir diyemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sigaranın haram olduğunu bir kez daha söyleyen Erbaş, “Dünyada bir yılda 8 milyon 200 bin insan sigaradan ölüyor. Pis olan şeyler haram kılınmıştır. Sigaranın temiz olduğunu düşünen var mı? Sigara içen hem israf ediyor, hem de hastalanıyor. Alkol ve uyuşturucu neyse sigara da odur” dedi.