Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yapılaşmaya açtığı Beşiktaş'ın Abbasağa Mahallesi’ndeki, üzerinde ağaçların yer aldığı 782 metrekarelik yeşil alana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kuran kursu yapılacak.

Diyanet, Beşiktaş’taki yeşil alana Kuran kursu yapacak!

İsmail ARI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’da bir yeşil alanı daha yapılaşmaya açtı.

Bakanlık, Beşiktaş’ın Abbasağa Mahallesi’ndeki, üzerinde ağaçların yer aldığı 782 metrekarelik yeşil alan için plan değişikliği yaptı. Arazi imar planlarına “Dini tesis alanı” işlendi.

DİYANET’E TAHSİS EDİLDİ

İmar planı açıklama raporunda, “Beşiktaş İlçesi, Abbasağa Mahallesi’nde bulunan 798,04 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 782 metrekaresi Kuran kursu olarak kullanılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmiştir” denildi. Diyanet’e verilen arsanın Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olduğu da ifade edildi.

Beşiktaş’ın en değerli bölgelerinden birinde yer alan arsanın konumu ise şöyle açıklandı: “Beşiktaş ilçesinin en öneli ulaşım aksı olan Barbaros Bulvarına 300 metre, sahile bin 200 metre uzaklıktadır. Parsel Nardenk Sokaktan cephe almaktadır. Nardenk Sokak, Ihlamur Yıldız Caddesiyle bağlantısı bulunmaktadır.” Plan değişikliğinin “Bölgenin dini tesis alanı ihtiyacının giderilmesin için” yapıldığı da belirtildi.