Diyanet’e tepki: Kadınlar köleniz değil

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından paylaştığı ‘Telefonun yüzüne değil, eşinin yüzüne bak’ videosuna kadın milletvekillerinden tepki geldi.

Genç bir çiftin telefon bağımlılığı nedeniyle birbirleriyle iletişim kuramadıkları mesajını içeren videoda bir kadın, eşi olan erkeğe önce çay sonra kek getirmesinin ardından eşinin kendisiyle iletişim kurmaması üzerine ona telefon aracılığıyla mesaj yolluyor.

Videoyla ilgili CHP Ankara Milletvekil Gamze Taşcıer “ Eşitliği ön plana almayan bir paylaşım. Sorumluluk sahibi olması gereken kamu kuruluşları sorumsuzca davranıyor” açıklamasında bulundu. Taşçıer, kendi tiwitter hesabından “Kadınlar köleniz değil. Beyefendi kalkıp çayını kekini kendisi alırsa telefonu da bırakır, eşinin yüzüne bakacak yüzü de olur. Kadınlar köleniz olmadığı gibi, doğrudan doğruya ev hanımı olarak kodlayabileceğiniz kişiler de değildir. Kadınlarda çalışıp eve yorgun gelebilir. Kek seviyorsanız erkek olarak siz evde kalın, keki de siz yapın” açıklamasını yayınlayarak Diyanetin videosuna tepki gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise “ Devlet kurumunda yayınlanması üzüntü ve dehşet verici” yorumunda bulundu.

cukurda-defineci-avi-540867-1.