Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Senaryo Yazımı' dersinde paylaştığı görüşleri sebebiyle Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi ve BirGün yazarı Uğur Kutay hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Kutay, geçtiğimiz günlerde öğrenci olmadıkları öğrenilen faşist bir grup tarafından tekbir getirilerek hedef gösterilmişti.

Diyanet, gericilerin hedef aldığı yazarımız Uğur Kutay hakkında suç duyurusunda bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Senaryo Yazımı' dersinde paylaştığı görüşleri sebebiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan soruşturma başlatılan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğretim görevlisi ve BirGün yazarı Uğur Kutay hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Erbaş,"Bir öğretim üyesi alemlere rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’e, bir gazeteci ise ümmetin en şereflileri Kur’an hafızlarına hakaret etmiş. Çok yazık. Keşke anlamaya çalışsaydılar, severlerdi. Yapılan hakaretler için Başkanlık olarak suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

FAŞİST BİR GRUP HEDEF GÖSTERMİŞTİ

YTÜ öğretim görevlisi ve BirGün yazarı Uğur Kutay, 5 Aralık Pazartesi günü "Senaryo Yazımı" dersi sırasında görüşlerini paylaşmış, şikayet edilen Kutay hakkında üniversite yönetimi tarafından ‘dini değerlere hakaret’ suçlumasıyla soruşturma açılmıştı.

Soruşturma kapsamında Kutay’ın derslerine ara verilmiş YTÜ öğrencileri, Kutay’ın tarihi alıntılar yaparak ders anlattığını belirterek, "O sırada ve ‘anlatının’ tamamını dinlememiş bir öğrenci söylenenleri hakaret ve Kutay’ın şahsi fikirleriymiş gibi yansıttı" ifadelerini kullanmıştı.

YTÜ'de öğrenci olmadıkları öğrenilen faşist bir grup, gericiler ile iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteler tarafından hedef gösterilen ve derste paylaştığı görüşler nedeniyle 'dini değerlere hakaret' suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Kutay'ı hedef almış, okul içinde tekbir getirerek yürüyüş gerçekleştirmişti.