Diyanet’in, Bodrum’da yapımına başladığı ve 100 milyon liraya mal olacak külliyeye tepkiler sürüyor. CHP’li Alban, ilçede yapılması planlanan hastanenin 4 yıldır tamamlanmadığına dikkat çekti: Diyanet’in parası çoksa Covid ölümlerini durdurun, hastaları tedavi etmek için Bodrum hastanesini yaptırın.

Diyanet’in Bodrum’daki inşaatına tepki: Külliyeyi değil hastaneyi tamamlayın

Diyanet’in Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Camel Beach Koyu’ndaki 100 milyon liraya mal olacak külliye inşaatı çalışmaları sürüyor. 10 bin 300 metrekarelik arazi üzerinde yapılması planlanan İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi’ne siyasiler de yurttaşlar da tepkili.

Ülke Covid-19 ile kavrulurken külliyenin aciliyeti olmadığına dikkat çeken CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bodrum’da inşa edilecek hastanenin 4 yıldır yapılamadığını hatırlattı:

“Hastane inşaatı yarım kalmışken Diyanet oraya külliye yaptırmayı nereden çıkardı? Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Eğer Diyanet’in parası çoksa Covid’den ölümleri durdurun, hastaları tedavi etmek için hastaneyi yaptırın. Diyanet’e verdiğiniz ve oraya yapacağınız külliyenin maliyetinin giderlerini hastaneye verin.Bodrum’a pandemiyle birlikte gelen 200 bin kişi var. Bodrum nüfusuyla birlikte şu anda 400 bin kişi yaşıyor. Bunların gidecek hastaneleri yok.”

Bodrum’da otel işletmeciliği yapan Fatma Şahbaz, bir turizm cennetinde külliyeye gerek olmadığını söylerken, Eski Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, “Buraya külliye yapılması mümkün değil, yol uygun değil. Turizme katkısı olmayacak” diye konuştu.

ANKA