Diyanet'in hutbesinde Atatürk'e yer vermemesi camide kavga çıkardı

Diyanet'in Cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermemesi camide kavga çıkardı. Olaya sessiz kalmayan vatandaşlar camiyi terk etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, dünkü Cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’ü 30 Ağustos’ta yine anmaktan imtina etti. Cuma hutbesinde zaferden ve vatan bütünlüğünden bahsedilirken, Mustafa Kemal Atatürk’ün adı bile anılmadı.

Ankara Yenimahalle’de bir camide hutbeyi okuyan imama yurttaşlar tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar da bu yurttaşlara müdahale edince cami cemaati ikiye bölündü. Diyanet İşleri Başkanlığı camilere gönderdiği 30 Ağustos hutbesinde Atatürk’ün adını geçirmedi. yurttaşların büyük tepki gösterdiği o hutbeye cami cemaati de sessiz kalamadı.

Ankara Yenimahalle’de bulunan Harb İş sitesi içindeki camide bazı yurttaşlar 30 Ağustos’taki cuma hutbesinde Atatürk’ün adının anılmaması üzerine hutbeyi okuyan imama tepki gösterdi. Camide bulunan diğer vatandaşlarsa imama tepki gösteren yurttaşlara müdahale etti.

Camide yaşanan bu arbadelere müdahale etmek isteyen imam ise durumu toparlamaya çalıştı. Ancak ağustos ayının öneminden bahseden imam yine Atatürk’ün adını anmadı.