Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Uluslararası Namaz Vakitleri Kongresi'nde, namaz vakitlerindeki farklılıkları, ihtilafları asgariye indirecek bir sonuca kavuşulacağını düşünüyorum." dedi.

Diyanet, namaz saatlerindeki sorunlar için kongre düzenledi


İstanbul Bağcılar’da 2 gün sürecek Uluslararası Namaz Vakitleri Kongresi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla başladı.

Erbaş, kongrenin sonunda namaz birliğinin sağlanmasının hedeflendiğini ifade ederek, “Bugün ve yarın gün boyunca Uluslararası Namaz Vakitleri Kongresi'ni İstanbul’da düzenlemiş bulunmaktayız. 2016 yılından itibaren başlayan özellikle Avrupa ve ileri enlem ülkelerindeki namaz vakitleriyle ilgili ortaya çıkmış olan sorunları, itilafları gidermek, takvim birliği ve namaz vakitlerindeki birliği sağlama konusunda çalışmalar yapılıyordu. Bugün yapılmış olan çalışmaların sonucu kongrede bütün Avrupa ülkelerinden ve çeşitli ilim adamlarının katılması sonucunda neticeye kavuşturulacak, namaz vakitlerindeki farklılıkları asgariye indirecek bir itilaf sağlanacak. Birliğin bugün ve yarın kongrelerde yapılan müzakereler neticesinde sonuca kavuşturulacağını düşünüyorum. İnşallah ilim adamlarımızın yapacağı konuşmalar özellikle Avrupa ülkelerindeki namaz vakitleriyle ilgili sorunları asgariye indirir ve birlik sağlanmış olur” dedi.

Kongreye, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı, Avrupa Fetva ve Araştırma Meclisi Başkan Vekili Suheyb Hasan, Avrupa Fetva ve Araştırma Meclisi Üyesi Halid Hanefi ve çeşitli ülkelerden temsilciler katıldı.