AKP iktidarı döneminde etkisi giderek artan Diyanet, bu kez de Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile dini ve toplumsal konularda faaliyetler düzenlemek amacıyla iş birliği protokolü imzaladı. Bu kapsamda, TBB ve belediyelere bağlı mekanlarda, ‘dini ve milli gün ve geceler’ gibi özellikli zaman dilimlerinde toplumu ‘din konusunda bilgilendirmek’ iddiasıyla programlar yapılacak.

Diyanet nüfuz alanını genişletiyor: Bir protokol daha

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında dini ve toplumsal konularda ders, seminer, konferans gibi faaliyetler ile ortak programlar düzenlenmesini amaçlayan iş birliği protokolü imzalandı.

AA’nın aktardığına göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nda düzenlenen törende, iş birliği protokolüne, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin imza attı.

Protokolle Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatı ile gönüllü belediyeler arasında yapılacak iş birliklerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda, TBB ve belediyelere bağlı mekanlarda, ‘dini ve milli gün ve geceler’ gibi özellikli zaman dilimlerinde toplumu ‘din konusunda bilgilendirmek’ iddiasıyla programlar yapılacak.

Aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı ve engelli bireylere yönelik ders, seminer, konferans gibi faaliyetler gerçekleştirilecek. 'Sosyal uyumu sağlamak' üzere göçmenlere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.