Diyanet salgını  yine umursamadı

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

18 Mart'taki Cuma namazının kılınması ısrarından Türkiye'ye dönen umrecilerin kontrol edilmemesine kadar koronavirüs salgını sürecinde aldığı hemen her kararla tartışılan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuya ilişkin vurdumduymazlığını ortaya koyan örneklerin bir yenisi daha ortaya çıktı.

3 Mart'ta, "Koronavirüse karşı kalabalık ortamlardan uzak durulmalı" uyarısının yer aldığı bir rehber yayımlayan Diyanet'in, 9-14 Mart'ta ise 780 kişinin katılımıyla hac eğitimi düzenlediği öğrenildi. Antalya'da gerçekleştirilen ve altı gün süren eğitimlerde hac organizasyonuna katılacak din görevlilerine, "Koronavirüsten korunmanın yolları" anlatıldı. Seminer sürerken 11 Mart'ta Türkiye'deki ilk koronavirüs vakası açıklandı.

LÜKS OTELDE YAPILDI

14 Mart'a kadar süren 780 kişi katılımlı seminerde, hac organizasyonunda görevlendirilecek din görevlileri bilgilendirildi. Diyanet'in, "Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek hacı adaylarının ibadetlerini sağlık, güven ve huzur içerisinde yerine getirebilmeleri" gerekçesiyle düzenlediği seminerler için lüks bir otel tercih edildi.